6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Nytt smittetilfelle – Ungdomsskoleelev smittet

En klasse er satt i karantene

(Illustrasjonsfoto)

Tirsdag ettermiddag har Halsen ungdomsskole bekreftet at en elev i tiende klasse har testet positivt for koronasmitte. Som følge av testresultatet må klassen til den smittede i karantene.

Klassen, samt elever og lærere som har vært i nærkontakt med eleven, må være i karantene frem til tidligst lørdag. Dette er uavhengig av om de får et negativt testresultat eller ikke. Så langt omhandler karantenen 27 elever og seks ansatte ved skolen, og husstandene til elevene og lærerne er satt i ventekarantene.

Skolen har informert de foresatte til elevene i klassen, og Stjørdal kommune vil gjennomføre testing av nærkontakter på onsdag. Kommunen skriver i en pressemelding at elever og foreldre vil motta mer informasjon fra skolen etter hvert som de mottar testresultatene.

Les også: Ungdomsskole stenges – Ukjent smittekilde

Kommuneoverlege Leif Vonen og kommunedirektør Tor Jakob Reitan ønsker å understreke at å holde avstand og begrense nærkontakter fortsatt er viktige tiltak.

– Vi må minne om at vi fortsatt har en skjør smittesituasjon, og at begrensning av antall nærkontakter samt minst 1 meter avstand, fortsatt er viktige tiltak for å begrense smitte, sier Vonen og Reitan i pressemeldingen.

Les også: Karantenen oppheves – Ungdomsskole åpner igjen

Les forrige sak:
Oline-saken har engasjert mange.
Risikerer å måtte betale flere tusen kroner per dag frem til kravene i Oline-saken oppfylles

Statsforvalteren mener tre pålegg ikke er oppfylt

Close