6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Nytt smittetilfelle

Kommunen jobber med å finne smittekilden

(Illustrasjonsfoto)

Litt før klokken 18 søndag skriver Stjørdal kommune på sine hjemmesider at de har bekreftet ett nytt smittetilfelle. Den har ikke kobling til smitteutbruddet, opplyser kommunen.

Kommuneoverlege Leif Vonen opplyser i en pressemelding litt etter klokken 20:30 at de jobber med smittesporing.

– Stjørdal kommune har fått ett positivt prøvesvar i dag og denne har ingen kobling til smitteutbruddet. Vi jobber med å finne kilden. Nærkontakter er satt i karantene, og blir testet fortløpende, sier Vonen.

Kommunen har fått inn rundt 300 prøvesvar fra i går, og venter svar på de siste 65 gjennom kvelden. Vonen ber derimot at man ikke senker skuldrene enda.

Les også: Over 600 personer er ferdig med ventekarantene i Stjørdal

– Dette er tilfredsstillende ut fra situasjonen, men vi er ikke der at vi kan senke skuldrene nå. Mange av dagens prøver er prøve nr. to fra nærkontakter, og vi antar at noen av disse kan være positiv. Totalt antall i dette smitteutbruddet er nå på 17, etter at en av testene fra tidligere viste seg å være en falsk positiv, sier Vonen.

Vaksinert 4.631 personer

Videre i pressemeldingen opplyser kommuneoverlegen at vaksineringen går etter planen, og at de har vaksinert 4.631 personer i kommunen. Neste uke settes det inn 834 doser, som kommunen skriver er en rekord i antall doser på en uke.

Les forrige sak:
To dømt til fengsel for vold

Legevaktens sikkerhetskamera filmet voldsbruken

Close