4 °C Stjørdal, NO
27/10/2020

Nytt taxiselskap etablerer seg på Værnes

– Planen er å ha 10-15 drosjer på Værnes i løpet av kort tid

Iftikhar Hussain og Værnes Taxi etablerer seg i Stjørdal.

– Planen er å ha 10-15 drosjer på Værnes i løpet av kort tid

Nå blir det konkurranse om kundene på Trondheim lufthavn Værnes, når Værnes Taxi AS tar opp kampen med de nylige sammenslåtte taxiselskapene TrønderTaxi og Stjørdal Taxi.

– Det er ikke sikkert vi kommer på plass allerede 1. november når dette frislippet kommer og det nye regelverket trer i kraft. Men vi jobber hardt for å etablere oss med ny sentral på Værnes i løpet av kort tid, sier daglig leder Iftikhar Hussain i Værnes Taxi.

Fra Trondheim

Drosjeselskapet fra Trondheim, som ble etablert for ett år siden, har i dag fem løyver og kjører for NorgesTaxi. Nå blir Trondheim lufthavn Værnes nytt hovedsted for selskapet, og Hussain har ambisjoner om å ta opp konkurransen om flypassasjerene.

-Planen er å ha 10-15 drosjer på Værnes i løpet av kort tid, så håper vi på å bli større etter hvert, sier han.

Nå kommer de til å ta opp konkurransen med TrønderTaxi og Stjørdal Taxi. De to selskapene slo seg onsdag sammen til ett selskap, nettopp for å stå sterkere sammen mot nyetablerte selskap som kan komme på banen når den nye drosjereformen trer i kraft 1. november.

Vil stå sterkere

Styreleder Tor Helge Forbord Slind i Stjørdal Taxi sier at sammenslåingen var nødvendig for å kunne møte fremtidig konkurranse.

– Dette er for å styrke drosjenæringen. Trøndertaxi og Stjørdal Taxi er to like selskap som er styrt på samme måte, og nå allokerer vi ressursene for å stå tettere mot dette frislippet som kommer, sier Forbord Slind.

Han forteller at prosessen rundt sammenslåingen har pågått i lengre tid og at dette blir en vinn-vinn-situasjon for begge selskapene.

– Tankemåtene begge selskapene har er likt. Man får utnyttet synergiene mye bedre, spesielt med tanke på transport mellom Værnes og Trondheim. Dette har vi ikke fått gjort tidligere fordi vi har sittet på to ulike systemer. Det har ikke vært noen samkjøring oss imellom. Nå når vi kjører til Trondheim kan det jo hende det ligger en tur der som skal tilbake umiddelbart. Da slipper man at man kjører tomme tilbake, sier han.

– Kommer drosjekundene til å merke noen forskjell etter sammenslåingen?

-For kundene i Stjørdal blir det ingen endringer. Det blir som tidligere. Eneste forskjellen blir at nå blir det kun sølvgråe biler som vil dominere taxinæringen for vår del. De bilene som operer mest på Stjørdal, vil få Stjørdalsnavnet på bilene sine, sier Forbord Slind.

Les forrige sak:
Inntrøndelag tingrett. (Illustrasjonsfoto)
Seks mister jobben etter konkurs

Hadde omsetning på 4,6 millioner i 2019

Close