16 °C Stjørdal, NO
15/08/2020

Obelix (6) besøkte ny dyreklinikk

Nyåpnede Meråker Dyreklinikk opplever en jevn strøm av pasienter

Eierne av hunden Obelix (6) var nylig innom for en kontroll av hunden hos Meråker Dyreklinikk. Arne Molde og Ellen Weiseth med Obelix. Eierne av hunden Obelix (6) var nylig innom for en kontroll av hunden hos Meråker Dyreklinikk. Arne Molde og Ellen Weiseth med Obelix.

Han ruver ikke høyt over bakken men bærer navnet Obelix. Den blonde hunden av rasen Lasa apso på snart seks år er slett ikke bekymret for å møte til «legetime».

Matmor og hundeeier Ellen Weiseth i Meråker var nylig på visitt hos Meråker Dyreklinikk med hunden Obelix. Hunder og katter er regelmessige pasienter hos veterinær Solveig Johanne Strøm Aaknes og assistent Synne Lier Hembre på klinikken.

– Obelix er innom for å pusse bort litt plakk på tenner. Han har litt allergisk reaksjon på foret som han spiser for tiden. Vi må nok bytte ut dette med noe annet godt i matskåla, sier Ellen Weiseth. Hun liker godt denne rasen hunder og noen i familien driver oppdrett av den godlynte rasen. Matfar Arne Molde var også med denne dagen til dyreklinikken for å assistere Obelix. Inne på benken foretok de ansatte på klinikken en ekstra rutinekontroll av familiens trofaste venn.

En ekstra kontroll ble utført på bordet inne på klinikken. Obelix undersøkes av veterinær Solveig Johanne Strøm Aaknes og assistent Synne Lier Hembre.
En ekstra kontroll ble utført på bordet inne på klinikken. Obelix undersøkes av veterinær Solveig Johanne Strøm Aaknes og assistent Synne Lier Hembre.

– Obelix er en fin hund og ser ut til være i godt hold. Han er grei å håndtere og får tydelig godt stell av eierne sine, sier daglig leder og veterinær Solveig Johanne på klinikken.

Samme dag som Obelix besøkte dyreklinikken, kom Hilde Bitnes og Magnus Horten innom. De to ville gjerne høre noen gode råd om godt kattehold. Unge Magnus har nemlig tre katter i ulik alder som følges opp i hjemmet.

– Det er nyttig å høre på råd fra ekspertene på klinikken her i Meråker, sier Magnus. Kattene Mikke på 12 år, Varg på 2 år og Mons med sitt knappe katteår trives i Meråker sammen med eierne.

– Har dere med egen katt til dyreklinikken?

– Nei, alle tre er hjemme. Denne gang ville vi høre hvilke vitaminer som er viktig i maten til kattene mine, sier Magnus Horten inne på klinikken som åpnet dørene 8. februar i år. Ikke produksjonsdyr som katt, hund, hamster og kanin mottar sine tjenester. Et ekstra behandlingsrom tilbys for tannbehandling. En voksen sort lodden skogkatt fikk nå sin spesialbehandling med klipp. Kattens pels hadde knytt seg sammen, noe som gjorde en behandling med saks ganske nødvendig.

Les forrige sak:
Oppvekstsjefen vil bli ny kommunedirektør

14 søkere vil bli sjef i rådhuset på Frosta

Close