7 °C Stjørdal, NO
24/05/2019

Offisiell åpning av nye radiolokaler

Odd-Harald Bjørnøy, nestleder i sentralstyret for MA gratulerte MA lokalt med eget kontor.

 

Mange vi til daglig hører “på lufta” i Radio Midt-Trøndelag og Budstikka Radio markerte åpning av de nye radiolokalene i Kjøpmannsgata 13 med sang, kaffe og kake.


Lyttere som har mye glede av sendinger fra Radio Midt-Trøndelag og Budstikka Radio skal vite at programledere og studioteknikere befinner seg i nye lokaler samlokalisert med blant annet MA som arbeider for rusfri trafikk og livsstil. Mandag denne uka var det åpning, og samtidig fikk radioen “sunget inn” sitt nye studio, da det 24 år gamle Stjørdal Pensjonistkor sørget for vakker sang. Radiolokalene har blitt moderne og forhåpentlig praktiske, etter at studioet ble flyttet fra Rema-bygget øverst i Kjøpmannsgata. Daglig leder Kjell Kolbrek forteller om hektiske dager og mye flott hjelp fra mange for å kunne realisere det nye radiohuset. På radioen nærmest myldrer det av kreative programledere og teknikere. Totalt har faktisk radiohuset 110 arbeidere for at lyttere lokalt, nasjonalt og internasjonalt skal kunne følge med sendingene. To av programlederne er Helge By og Steinar Kringen. De to forteller om lyttere fra england og spania i programmet gammelpop.

Helge By og Steinar Kringen er klare for nye sendinger i nytt radiostudio

Mange lyttere fra et bredt omland
Mangeprogramledere er på lufta med sendinger fra disse nye lokalene. Her hos oss i Radio Midt-Trøndelag og Budstikka Radio finner nok lytterne sine favorittprogram med Spillopper, Lørdagstreff, Helges aften, faste lunsjsendinger, radiobingo, ungdomsradio og masse annet spennende, sier Helge By og Steinar Kringen.

Coop Storlien artikkelnivå

Ragnhild Åsander og Svanhild Hjelseng står bak programmet Spillopper, og stortrives med sine faste sendetider og god respons fra publikum. For mange tilknyttet Radio Midt-Trøndelag og Budstikka Radio er dette med radiosendinger tydelig en fin og inspirerende oppgave, der mange i studio har sine faste og nye lyttere hver uke. Også økonomien skal være under kontroll når driften av radiosendinger skal ha en trygg forankring. Asbjørn Rokseth, Inger Johanne Sakshaug og Ruth Håpnes har fått sitt eget regnskapskontor i de samme lokalene.

MA-kontoret har også sine sendetider. Inne på det nye MA-kontoret finner vi Kåre Børset og Per Olaisen i tillegg til Steinar Vigen.

Unge radiofolk fra Ole Vig videregående har programmet “Modus” hver torsdag. Solveig Marie Fleisher, Anders Gisetstad, Ørjan Svingen og Marianne Valsø.

Unge radiolyttere på lufta
Godt voksne radiolyttere kjenner nok igjen stemmene til programlederne i Radio Midt-Trøndelag og  Budstikka Radio. Litt mindre kjent kan trolig stemmene til media-studentene fra Ole Vig videregående skole være. Programmet “Modus” er det elevene Ørjan Svingen, Anders Gisetstad, Marianne Valsø og Solveig Marie Fleischer som bringer lytterne hver torsdag. Denne uka er det fjerde gang elevene spiller topp musikk og bringer ungdomsnyheter på lufta.

Vi stortrives med å være radiojournalister. Det vil si, vi er programledere og teknikere for at alt skal stemme med overføringslinjene til lytterne, sier Solveig Marie, og forteller om musikkønsker fra et allerede bredt og ungt publikum. Helge By har sitt konkurranseprogram på lufta “Æ vei det”. Helge Selnes står bak “Helges aften”. Daglig leder Kjell Kolbrek kan du også høre på lufta, vel og merke når han ikke er for opptatt med å trekke i alle de andre “radiotrådene”.  For nye og ukjente lyttere kan det være lurt å søke opp programlisten på Trønderporten eller Radio Midt-Trøndelags Web radio.

Stjørdal Pensjonistkor sang under åpningen av de nye radiolokalene.

Ordfører Johan Arnt Elverum gratulerte med nye lokaler. Redaktør og styreleder får gratulasjoner av ordføreren før snoren klippes.

Les forrige sak:
Storbesøk på Uptown fredag: Araya Heep  - Moldes tøffeste rockeband på 1980-tallet.
Moldes tøffeste rockeband

  Araya Heep  - Moldes tøffeste rockeband på 1980-tallet er tilbake […]

Close