9 °C Stjørdal, NO
10/07/2020

Økonomisk håndsrekning til rallycross-VM

Kommunestyret gir 400.000 i tilskudd og 400.000 i lån

Kommunestyret bladde torsdag kveld opp 800.000 kroner til VM i rallycross. (Arkivfoto)

I en ekstrasak i kommunestyret torsdag kveld bevilget Stjørdal kommune totalt 800.000 kroner til VM i rallycross.

Halvparten av de 800.000 kronene som Stjørdals-politikerne bevilget torsdag kveld er et rent tilskudd, mens den andre halvdelen er et kortsiktig lån på 400.000 kroner. Vilkåret for lånet er at summen betales tilbake innen ett år. Vedtaket ble gjort med 36 stemmer mot fire i kommunestyret.

Det er ingen hemmelighet at selskapet Hell RX AS er i en utfordrende økonomisk situasjon. Derfor kommer bidraget fra kommunen kjærkomment for VM-arrangementet. Aksjeselskapet skal forøvrig ha generalforsamling neste fredag.

– VM i rallycross har positive ringvirkninger for frivilligheten og arrangørmiljø i regionen. Over 1500 frivillige er engasjert med ulike oppgaver i forbindelse med arrangementet. Arrangementet genererer en betydelig økt omsetning for det lokale næringslivet i Trøndelag, både gjennom samarbeid om selve arrangementet, samt til dekning av de tilreisende sine behov når det gjelder overnatting og bespisning. Hell RX har fokus på å benytte tjenester fra lokale leverandører i alle ledd og arrangementet gir store ringvirkninger for næringslivet i regionen, skriver rådmannen i sin innstilling for å bevilge 800.000 kommunale kroner til VM-runden.

Midlene som kommunen bruker på formålet finansieres gjennom bruk av kommunens disposisjonsfond til næringsaktiviteter.

Les forrige sak:
KLART FOR QUIZ: Martin Heggli (26) og Lena Heggli (44) håper på godt oppmøte når arrangørene fra «Alle Kan» byr på quizkveld med påfølgende fest på Bjørklund forsamlingshus langs Bangveien.
Klart for ny quizkveld

«Alle Kan» inviterer til ny quiz på Bjørklund forsamlingshus

Close