12 °C Stjørdal, NO
26/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Olaf (77) gjør comeback som vokalist

Skal få det til å swinge i Kimen

Olaf Holmen er klar som en av vokalistene under "Romjulsswing" 3. juledag. (Foto: Jan Henrik Siraas) Olaf Holmen er klar som en av vokalistene under «Romjulsswing» 3. juledag. (Foto: Jan Henrik Siraas)

3. juledag gjør Olaf Holmen (77) comeback som swingvokalist.

Under romjulsswingen til Hell Storband i Kimen er det fire vokalister, tre velkjente og en veteran som gjør comeback.

– Det er lenge siden sist jeg har stått på en stor scene. Når jeg er i utlandet synger jeg litt og jeg skal også synge på julebordet til Blink-veteranene. Jeg har forresten aldri vært inne i storsalen i Kimen, sier Olaf Holmen.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
Ballroom-vokalist

Mange kjenner humørsprederen Olaf Holmen, ikke minst fra fotballmiljøet. Mange kjenner han også som en meget dyktig vokalist fra 1950- og 1960-årene. Alle som hadde glansdagene sine i den tiden Casino var et sentralt forsamlingslokale i Stjørdal husker nok Olaf Holmen som vokalist i Hallbergs Storband som ofte sto på scenen der.

– Det siste jeg gjorde av større opptredener var som vokalist i Trondheim Ballroom. Jeg husker blant annet at vi spilte to år på rad på Krigsskolens årlige avslutning i Trondheim, sier Olaf Holmen.

Sinatra er den store

77-åringen er swingentusiast på sin hals, og har sine soleklare forbilder.

– Frank Sinatra. Ingen over, ingen ved siden. Han er den største, sier Olaf Holmen. I neste åndedrag nevner han Dean Martin, Pat Boone, Engelbert Humperdinck og ikke minst Michael Bublé av nyere årgang.

– Jeg har vært på to konserter i Oslo med Michael Bublé. Han er bra, sier Olaf Holmen.

Nå skal han legge seg litt i trening før romjulsswingen 3. juledag.

– Jeg må øve. Det er mye som skal stemme, men det viktigste er å finne riktig toneart. Bare det klaffer så skal dette gå fint. Jeg tar ikke meg selv så veldig høytidelig, men jeg skal selvsagt gjøre dette så bra som mulig, sier Olaf Holmen.

Straffeekspert

«Generalprøven» blir under julebordet til Stjørdals-Blink-veteranene fredag 14. desember.

– Da skal Jan Inge Svensson være med meg som spillemann, mens jeg skal synge. Resten av «kaillan» blir vel flirfull når de nå får høre at de må betale seg inn på Romjulsswingen for å høre meg synge, sier Olaf Holmen.

– Men er du egentlig best til å synge eller til å ta straffespark på fotballbanen?

– Det var et vanskelig spørsmål. Det var jo en på kretsen som sa det en gang at jeg var den beste i Trøndelag på straffere, sier Holmen og flirer godt.

Les forrige sak:
Torger Størseth (Ap) stiller spørmål om samarbeidet i Værnesregionen til ordfører Ivar Vigdenes (Sp).
Stiller spørmål om Værnesregionens fremtid

Torger Størseth stiller spørsmål til ordfører Ivar Vigdenes

Close