5 °C Stjørdal, NO
26/05/2019

Ole Ivars til Storlien!

DANSEBANDKONGER: - Det er alltid topp stemning med masse danseglade fans hver gang vi spiller opp til dans på Storliens Högfjällshotell, samstemmer gutta i Ole Ivars. Neste helg setter de kursen mot ”Øst-Trøndelag”. Foto: Arild Hansen.

 

Guttene i Ole Ivars ligger ikke på latsiden. Lørdag mottok de Spellemannsprisen i Oslo. Neste helg byr de igjen opp til super dansehelg på Storliens Högfjällshotell.

– Vi har alltid likt oss aller best ute blant vårt trofaste publikum, og nettopp derfor turnerer vi Norge på kryss og tvers gjennom hele året. Nå merker vi suksessen også hos broderfolket i øst som også setter meget stor pris på musikken vår. Og vi har selvfølgelig ikke noe i mot at fansen nå har begynt å kalle oss for hele Nordens dansebandkonger, sier sjefen i Ole Ivars, William Kristoffersen, til Stjørdals-Nytt.

De populære spellemennene har holdt det gående helt siden starten i 1964 og er nå inne i sitt 47. år som leverandører av musikk til det norske folk. De har for lengst kommet ut av tellingen på hvor mange mil de har lagt bak seg eller hvor mange grill- og wienerpølser de har fortært i løpet av denne innholdsrike perioden. Lørdag var det meningen at de skulle være til stede i Oslo Spektrum for å motta den gjeve Spellemannsprisen, men spillejobber på Vestlandet satte en stopper for det.

– Vi klarte ikke svare nei da flere arrangører på Vestlandet ba oss komme og spille denne helgen. Det er tross alt vårt trofaste publikum vi lever for, og det er jo til syvende og sist også de som sørger for at vi får til salt på maten. Derfor var valget svært enkelt for oss. Vi tok plass i den lekre turnebussen vår og satte kursen mot Bergen, mens to av sønnene våre var på plass i Oslo Spektrum og tok i mot prisen på vegne av oss. Dette er den åttende Spellemannsprisen vi er blitt tildelt, forteller William stolt.

Coop Storlien artikkelnivå

Vokalist Tore Halvorsen gleder seg også ekstra til å komme tilbake til Storlien:
– Det flotte og entusiastiske publikummet som samles hver gang vi kommer og spiller oppe på Storliens Högfjällshotell, skaper en fantastisk stemning som gjør at også vi som står oppe på scenen trives ekstra godt disse helgene. Dansegulvet fylles opp allerede fra vi spiller den første tonen, og folk synger med for full hals. Er det rart en gammel ringrev gleder seg slik alle barna gjør til jul? For dette er et av årets høydepunkt for oss i Ole Ivars!

– Vi spiller både fredag 18. og lørdag 19. mars. Det gjør at det blir rikelig tid til å ta seg en tur oppe i det flotte alpinanlegget også. For den som har lyst til å stå på ski. Skjønt jeg tror vi heller prioriterer andre gjøremål når vi først tar turen over til Sverige. For vi er en meget matglad gjeng musikanter som heller ikke går av veien for å dra på skikkelig harryhandel.

– Damene våre sender med oss handlelister, og på Superprisbutikken fyller vi opp handlevognene våre med herlige svenske köttbullar, sideflesk, bacon, kyllingfilet, polkadrops og røyk – alt til hyggelige svenskepriser. Da er det bare topp å være litt harry, gliser Tore og tar et skikkelig magadrag av røyken.

Ole Ivars merket spesielt økt etterspørsel i Sverige etter at Vikingarna sluttet å spille. Siden den gangen har Ole Ivars gitt ut flere plater og kan også se tilbake på flere vellykkede TV-opptredener hos broderfolket. Svenskene liker de samme låtene som oss nordmenn. Og allsangfaktoren er like høy der som hos oss når de spiller ”Jag trodde änglarna fanns”, Nei, så tjukk du er blitt” eller ”Kongen av campingplassen”. Ikke rart de kalles Nordens dansebandkonger.
De har også merket seg at den svenske kongefamilien har sin egen hytte – beliggende bare et lite steinkast fra Storliens Högfjällshotell:

– Forrige gang vi spilte på Storlien stakk vi like godt en tur bortom for å hilse på Kungen, men vi kom dessverre til stengt dør. Så vi håper sjansen byr seg ved en senere anledning. Vi har jo spilt opp til dans på Det Kongelige Slott i Oslo, sier vokalisten i Norges mest populære danseband stolt og forsikrer at han slettes ikke har noe i mot å se noen fra den svenske kongefamilien svinge seg til tonene fra Ole Ivars oppe på Storlien, heller. For kanskje kommer Kongen? Det gjør i alle fall mange danseglade nordmenn og svensker neste helg!

Les forrige sak:
Trondheim vil ut av avtale

Peder Morset Folkehøyskole eier et sykehjem som ligger like ved Middelhavet […]

Close