9 °C Stjørdal, NO
12/07/2020

Ole Vig har blitt «trommis»

Såmannen-statuen er utstyrt med trommestikker

En statue av Ole Vig troner foran rådhuset. Nå har en eller annen utstyrt såmannen med trommestikker. (Foto: s-n.no-tipser)

I løpet av de siste timene er det en eller annen trommeentusiast som har utstyrt Ole Vig-statuen på rådhusplassen med trommestikker. Torsdag var det 196 år siden den store folkeopplysningsmannen fra Vikanlandet ble født, men om det var i forbindelse med fødselsdagen at trommestikkene kom på plass er ukjent. Ole Vig var en såmann, men kanskje er det noen som har spekulert i at det er en tromme han bærer på statuen.

Det som imidlertid er kjent er at Ole Vig var musikalsk, noe som ikke minst lever videre gjennom diktet «Normandssang» som med tittelen «Blandt alle Lande» har blitt en fedrelandssang. Ole Vig døde forresten 19. desember 1857, bare 33 år gammel.

Les forrige sak:
DANS: Elevene på andre året dans ved Ole Vig videregående skole er snart klare for det store fellesløftet sammen med musikklinja sine elever. Tur-Retur byr på musikk, sang og dans fra mange elever på den videregående skolen. Fra venstre: Bjørg Ida Bye Brænne, Lisa Børstad, Maren Næsbø, Emilie Robertsen, Vilde Kolstad, Emma Aune, Rikke Vik Børseth og foran Maren Julie Hultgreen.
Tar publikum med på en spennende reise

Elever ved Ole Vig videregående skole setter opp storstykket Tur-Retur i Kimen

Close