-2 °C Stjørdal, NO
15/10/2019

Ole Vig-rektoren har fått seg ny jobb

Strandheim blir første rektor for Trøndelag høyere yrkesfagskole

Odd-Inge Strandheim har fått seg ny jobb. (Foto: Elin Solvang) Odd-Inge Strandheim har fått seg ny jobb. (Foto: Elin Solvang)

Rektor ved Ole Vig videregående skole, Odd-Inge Strandheim, blir første rektor for Trøndelag høyere yrkesfagskole.

De sju fagskolene i Trøndelag blir slått sammen til en ny organisasjon, Trøndelag høyere yrkesfagskole. Strandheim blir skolens første rektor.

– Med sin erfaring som rektor fra to videregående skoler og to fagskoler har Strandheim solid kompetanse for jobben. Jeg er svært fornøyd med ansettelsen, sier fylkesdirektør for utdanning, Vegard Iversen i en pressemelding.

Stortinget vedtok i 2018 at fagskolene i Norge skal hete «høyere yrkesfaglig utdanning». I desember 2018 stemte derfor et enstemmig fylkesting for å etablere Trøndelag høyere yrkesfagskole. Dagens sju fagskoler, Ytre Namdal, Steinkjer, Levanger, Stjørdal, Trondheim, Gauldal og Chr. Thams i Meldal, blir avdelinger i den nye skolen, men avdelingene har ikke fått navn ennå. Det blir formell etablering av skolen i august 2020. Til å lede skolen skal det etableres en sentral stab, og det blir altså med Strandheim som leder og rektor.

Strandheim har lang erfaring og tiltrer jobben 1. august 2019. Det første året skal han ha tittelen «prosjektrektor».

Odd-Inge Strandheim har vært rektor for både Levanger videregående skole og Ole Vig videregående skole. Han har også vært rektor ved Levanger fagskole og Stjørdal fagskole. Han har lærerutdanning og lederutdanning. Strandheim er bosatt på Vikhammer.

Høstkupp

Les forrige sak:
HØYT NIVÅ: Stjørdal Drilltropp fikk mange pallplasseringer på ØM i drill. (Foto: Jørn Tore Hanssen)
SE VIDEO: Drilling i norgestoppen

Stjørdal har noen av landets største drilltalenter

Close