8 °C Stjørdal, NO
21/04/2019

Omkamp om grunnskoleteamet

|| SV-politiker Anja Ristad ønsker at grunnskoleteamet videreføres. (Arkivfoto: Bjørn Helge Larsen)||
Værnes begravelsesbyrå steindag april

Anja Ristad (SV) har fremmet en interpellasjon til årets første kommunestyremøte basert på vedtaket i budsjettmøtet like før jul om å legge ned grunnskoleteamet.

– En slik nedleggelse hadde vært til å forstå om teamet ikke hadde lyktes i sitt mandat, men slik er det ikke. Tvert imot kan teamet, gjennom evalueringen som ble foretatt et halvt år etter oppstart og tilbakemeldinger fra familier og ulike instanser, vise til gode resultater blant annet på feltet der de etterhvert har fått både god skolering, bred erfaring og blitt Stjørdals eksperter; skolevegring, skriver Ristad i sin interpellasjon.

28 aktive saker

SV-representanten viser til at grunnskoleteamet så langt har vært involvert i 46 ulike saker, og blant disse er 28 fortsatt aktive saker.

– Dette viser både at behovet for et slikt team er stort, og at medlemmene av teamet har gjort en god jobb med sakene de har vært involvert i. Det er ingen tvil om at grunnskoleteamet trengs, noe både kommunens skoler og mange foreldre har uttrykt etter at avgjørelsen ble fattet. Mange er fortvilte over at det nå har gått ut beskjed om at teamet på grunn av avgjørelsen ikke vil kunne ta på seg nye saker. Hele poenget med grunnskoleteamet har vært at det skulle være et lavterskeltilbud, i motsetning til mange av kommunens andre tilbud til barn og unge, og mye av teamets suksess skyldes nettopp denne uavhengigheten fra andre instanser. Foreldre har blant annet selv hatt mulighet til å ta kontakt om de har vært bekymret for sine barn, mener Anja Ristad, som undres på hvorfor det er nødvendig å endre form på et tiltak som har vist seg å være en suksess.

Coop Storlien artikkelnivå

Foreslår styrking – ikke nedleggelse

Hun er også kritisk til prosessen rundt nedleggelsen av temaet. I sin interpellasjon skriver hun at de to ansatte i grunnskoleteamet fikk vite om forslaget gjennom sosiale medier.

– Dette er ikke en god måte å behandle kommunens ansatte på, slår Ristad fast, som ikke bare foreslår å videreføre grunnskoleteamets arbeid etter august 2018. Hun foreslår også at kommunestyret skal vedta at målet er at grunnskoleteamet på sikt skal styrkes og bestå av to hele stillinger.

Les forrige sak:
||
Kjørte i rus og uten førerkort

En romjulsnatt i 2016 ble en meråkermann i 40-årene stoppet av […]

Close