18 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Omtanke som monner

Fylkessekretær i Trygg Trafikk sier “Lys opp og minnes” aksjonen med røtter i Stjørdal har løftet bevisstheten på forebyggende trafikksikkerhetsarbeid i hele Nord-Trøndelag fylke. Nylig var han med aksjonens Odd Egil Lunnan og Kristin Laugtug på besøk hos en 60-åring som i sin bursdag ga gaven på 20 000 kroner videre til aksjonen.

 

Lys opp og minnes-aksjonen med lokalt utspring i Stjørdal har i det forebyggende trafikksikkerhetsarbeidet fått en større gave. En mann fylte nylig 60 år, og bestemte at Lys opp-aksjonen skulle bli tildelt gavene.

Giverne har vært mange og støtten har vært stor når “Lys opp og minnes” aksjonen har vært rundt på skoler, idrettsarenaer og kjøpesentre i Nord-Trøndelag. Kristin Laugtug, Odd Egil Lunnan og May Korsveien er foreldrerepresentanter som har frontet aksjonen i tett samarbeid med Trygg Trafikk. Bakgrunnen for aksjonen, og dens opprinnelse, var det tunge tapet av tre ungdommer fra Stjørdal som omkom i trafikken på E14 i 2009, alle elever ved Ole Vig videregående skole. Ole Vig- russen 2010 tok initiativet til en innsamling, slik at “Lys opp og minnes” kunne tilby forebyggende materiell i form av reflekser og brosjyremateriell. Samtidig fikk aksjonen en viktig verdiforankring av og for ungdom.

Vi har opplevd en fantastisk støtte i arbeidet så langt. Enkeltpersoner og bedrifter har støttet opp og kjøpt reflekser. Når vi nå mottar en slik flott gave etter en 60-års dag verdt 20 000 kroner, så viser det hvilken omtanke noen har for initiativet som er tatt med Lys opp aksjonen, sier en imponert og takknemlig Odd Egil Lunnan. Han har selv reist rundt på 11 videregående skoler med sitt forebyggende opplysningsarbeid. Aksjonen delte ut 700 reflekser på en Larvik-Levanger kamp i håndball.

Stjørdal har tatt skikkelig tak i dette initiativet. Dette er klart noe vi kommer til å utvikle videre kommende høst, forteller fylkessekretær Idar Ertsås i Trygg trafikk. Nylig var Ertsås med 30 års fartstid i Trygg Trafikk med Lunnan og Laugtug på besøk medbragt kake hos 60-åringen som skjenket gaven på 20 000 kroner. Sjelden har Ertsås sett større positive ringvirkninger av et forebyggende arbeid som denne Lys opp-aksjonen viser.

Coop Storlien artikkelnivå

Viktig støtte også fra næringsliv 
Aksjonen vil også at donasjoner skal omtales, og her nevnes Tangmoen IL junior, Sanitetsforeningene i Lånke, Hegra, Halsen og Bygden, Vennatrø Eiendom, Revisjonsfirma Arne Klæth, Gjensidige Stjørdal Brannkasse, Stjørdals-Nytt, Tore Ligaard As, Laugtug Eiendom As, og Tone Elisabeth Aasvang.

Det er en rekke enkeltpersoner som har støttet aksjonen i tillegg til disse. Alle skal vite at denne støtten går til øremerket forebyggende arbeid. Totalt snakker vi om en distribusjon på rundt 20 000 reflekser. De aller fleste av disse er kjøpt av folk som har støttet aksjonen, og dette varmer oss som står bak og fronter den, sier Kristin og Odd Egil. De to har sammen med May Korsveien og andre familiemedlemmer og venner fått erfare det triste å oppleve tapet av en ungdom på vei inn i voksenalderen. Simon Laugtug Olsen, Mia Martine Korsveien Steig og Stian Lunnan ble så ufattelig og tragisk rammet av farene i trafikken. Gjennom aksjonen håper initiativtakerne til Lys opp og minnes-aksjonen å kunne redde andre fra trafikkdøden. Hendelser som vi ikke vil skal skje, og som er så ufattelig tunge å bære.

Vi står på videre med det forebyggende arbeidet, og har planene klare til kommende høst. Da med en utvidet produksjon av reflekser og vester. Igjen takker vi for de flotte bidragene og støtten vi opplever. Slike gaver som denne 60 åringen skjenket oss nylig sier mye om folks omtanke for vårt arbeid, avslutter Odd Egil Lunnan og Kristin Laugtug på kakebesøk hos giveren som nettopp rundet 60 år.

Les forrige sak:
Foto: Privat.
Flere med i Internasjonal Folkedansklubb

Dans fra ulike nasjonaliteter er på mange måter identitetsfremmende. Det viser […]

Close