3 °C Stjørdal, NO
19/10/2020

Ønsker å ansette flere

Skomaker Robert Kåsner er fornøyd omsetningen etter snart to måneders drift i Torgkvartalet

Nå ønsker Robert Kåsner å ansette en medarbeider i sko- og nøkkelbutikken i Stjørdal. Nå ønsker Robert Kåsner å ansette en medarbeider i sko- og nøkkelbutikken i Stjørdal.

Etter flyttingen til Stjørdal økte omsetningen med 30 prosent. Nå vurderer skomakeren å ansette en kollega.

Roberts Sko & Nøkkelservice flyttet 1. august inn i Torgkvartalet etter å ha drevet på Malvik Senter i 10 år. I de nye lokalene ble han omfavnet av kundene som straks ønsket nykomlingen velkommen.

– Vi økte omsetningen med 30 prosent fra første dag, og det har holdt seg stabilt. Jeg vil nesten si at det er økende, forteller Robert Kåsner.

Kundene ble med

Eieren av den lille, men innholdsrike forretningen er svært fornøyd med mottagelsen.

– De faste som jeg hadde i Malvik er blitt med over, og i tillegg har vi fått en god del drop-in. Tydeligvis finnes det et oppdemt behov for å få saker og ting fikset raskt. Vi har som mål å utføre småreparasjoner i løpet av samme dag, sier 57-åringen, som opprinnelig kommer fra Örebro i Sverige.

Robert Kåsner har opplevd stor omsetningsøkningen siden flyttingen til Torgkvartalet.
Robert Kåsner har opplevd stor omsetningsøkningen siden flyttingen til Torgkvartalet.

På de få kvadratmeterne han råder over tilbyr Kåsner både kopiering av nøkler, å fikse låser, reparere sko, skifte batteri i klokker, gravering og mye annet.

– Kona er utdannet skredder og tar på seg skredderjobber i samme lokaler. Hun holder meg med selskap om dagene, sier Kåsner, som sammen med kona Anne Møll bor i Selbustrand.

Ved siden av rulletrappen

Omsetningen er fordelt på sko- og skredderjobber med 30 prosent, nøkler og lås er omtrent like mye, mens klokkereparasjoner og batteriskifte utgjør rundt 10 prosent. Gravering, salg og andre småtterier fyller opp resten av arbeidsdagen i de godt planlagte kvadratmeterne Kåsner har til rådighet ved siden av rulletrappen på Torgkvartalet. Etter snaue to måneder i Stjørdal, stortrives han allerede.

– Det er her jeg vil være. Plassen er godt utnyttet, og jeg har til og med fått et lite roterom under trappen som jeg bruker til lager. Hvis jeg ikke lykkes nå, lykkes jeg aldri, sier Kåsner, som før han startet opp i Malvik drev nøkkelbutikk på City Syd i Trondheim.

Kona Anne Møll jobber også i forretningen til Robert Kåsner, og utfører ulike typer skredderoppdrag og reparasjoner.
Kona Anne Møll jobber også i forretningen til Robert Kåsner, og utfører ulike typer skredderoppdrag og reparasjoner.
Ønsker seg en ferie

Med økende omsetning og flere arbeidsoppdrag, blir påkjenningen stor for en som er vant til å jobbe mye.

– Hvis økningen fortsetter skal det ansattes folk. De siste årene har jeg aldri hatt ferie, kun noen få røddager i året har jeg hatt fri. Slik det ser ut nå skal omsetningen som er estimert gå greit å holde, og da er det mulig å ansette an kollega som jobber sammen med meg. I tillegg kan jeg ta meg litt mer fri og ikke minst få mulighet til å ta en ferie. Da vil tilværelsen bli enda bedre, sier han.

Les forrige sak:
Syv smittede på Værnes siste syv dager

Totalt har 16 smittede personer reist til og fra Værnes

Close