12 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Ønsker å bidra til at ansatte i lokale bedrifter får bedre helse

– Vi ønsker at ansatte skal komme seg opp av kontorstolen og ut på idrettsbanen

Jomar Ertsgaard (t.v.), Lene Mari Prøven og Jon Uthus gleder seg til å komme i gang med å utfordre ansatte og bedrifter. Foto: Laffen Jensen Jomar Ertsgaard (t.v.), Lene Mari Prøven og Jon Uthus gleder seg til å komme i gang med å utfordre ansatte og bedrifter. Foto: Laffen Jensen

NM i friidrett 2022 vil bidra til å bedre folkehelsen hos ansatte i bedrifter rundt om i Værnesregionen.

Fra august og ett år fremover vil NM-arrangørene utfordre bedriftene i omegn til å bli med på løp, kast og hopp gjennom prosjektet Værnesregionens sprekeste.

– Dette er en satsing på folkehelsen. Vi ønsker at ansatte skal komme seg opp av kontorstolen og ut på idrettsbanen for dels å konkurrere med seg selv, og samtidig i lag sammensatt av tre kolleger i konkurranse mot andre bedrifter, sier Jomar Ertsgaard, arrangementsansvarlig for NM 2022.

Dessuten ønsker han og de andre å engasjere ansatte i lokale bedrifter.

– Det er svært lenge siden det har vært arrangert et NM i friidrett så langt nord, og da er det viktig at vi slutter opp om dette arrangementet, sier han.

Stille lengde

Det skal konkurreres i løp 40 meter, hopp stille lengde og kast av kule. Det blir kick-off i august 2021 og finale i juni neste år, og det er gratis å delta.

– Samtidig er det viktig å fortelle at de som melder seg på, får muligheten til å delta på trening to til tre ganger, med gratis veiledning fra og trening sammen med noen av de beste friidrettsutøverne i området, sier Ertsgaard.

Samarbeidsprosjekt

Værnesregionens sprekeste er et samarbeid med Næringsforeningen (Niv), som ønsker at ansatte og bedrifter skal få et bredt eierskap til NM-arrangementet i Stjørdal.

– For at flest mulig skal melde seg på for å delta, vil vi sette opp en premie for verving av flere lag fra ulike bedrifter. På denne måten vil vi få en bred og god deltakelse fra mange bedrifter. Vi håper at dette skal bli vårt svar på OLs fakkelstafett, sier Lene-Mari Prøven fra Niv.

Les forrige sak:
Slik så utsikten ut ved Mælen bru lørdag ettermiddag. Grått og skyet vær, medfulgt av regn. Foto: Ole Håve
Meteorologen melder vekslende vær: – Ustabilt nå i helgen

Meldes byger og regn med jevne mellomrom, i tillegg til fare for torden på søndag

Close