11 °C Stjørdal, NO
25/06/2019

Ønsker å flytte skolenes vinterferie for verdenscuprenn

Men rådmannen er skeptisk til å forskyve skolenes vinterferieuke

Emil Iversen vant spurten under tremila i NM i Grova. Neste sesong kan han spurte om verdenscupseier på det samme oppløpet. Emil Iversen vant spurten under tremila i NM i Grova. Neste sesong kan han spurte om verdenscupseier på det samme oppløpet.

IL Varden Meråker står som arrangør av et verdenscuprenn i langrenn torsdag 20. februar neste år. I den forbindelse har idrettslaget og SkiTour 2020, som arrangementet er en del av, søkt om å flytte vinterferien for Meråker-skolene.

Arrangøren ønsker å flytte vinterferien fra uke 8 til uke 9, for at elevene skal kunne delta som mannskap i arrangementet, samt heie i løypene. Arrangøren er redd for at hvis elevene har vinterferie, så vil det være vanskelig å få de engasjert i rennet.

Rådmannen er imidlertid skeptisk til å endre skoleruta. Dette både med hensyn til at skoleruta er felles for alle skoler i Trøndelag og en flytting av vinterferien i Meråker vil gjøre det problematisk for foreldre og foresatte som har sine barn på ulike skoler i fylket. Det er også et kostnadsmessig spørsmål ettersom skyssen er samkjørt med de videregående skolene. Rådmannen har beregnet ekstrakostnaden med dette til 34.000 kroner.

I stedet mener rådmannen at det muligens kan være positivt med verdenscuprenn i vinterferien.

– Meråker kommune ser at dette er et stort arrangement for bygda og regionen, og vi ønsker sterkt å bidra både med hjelp og mannskap. Rådmannen ser likevel at det ikke er hensiktsmessig å flytte vinterferien, men vi håper og ønsker at bygdas elever og befolkning likevel ønsker å stille opp for dette arrangementet, da mange tar fri i elevenes vinterferie, heter det i rådmannens innstilling til lokalpolitikerne.

Les forrige sak:
Inntrøndelag tingrett. (Illustrasjonsfoto)
Måtte sy 20 sting i ansiktet etter vold

Mann i 20-årene må møte i retten

Close