20 °C Stjørdal, NO
24/07/2021

Spar Hegra header uke 29
Header-Bingo-uten dato

Ønsker at kommunen skal bruke 50000 på russecamp

Ordførerkandidat er opptatt av en trygg og god russefeiring

OPPTATT AV RUSSEFEIRING: Jan Inge Kaspersen, som er Arbeiderpartiets ordførerkandidat, håper å bidra til at russen får en trygg og god feiring. OPPTATT AV RUSSEFEIRING: Jan Inge Kaspersen, som er Arbeiderpartiets ordførerkandidat, håper å bidra til at russen får en trygg og god feiring.

Arbeiderpartiets ordførerkandidat ønsker å legge forholdene til rette for en trygg og bra russefeiring i Stjørdal.

Arbeiderpartiets Jan Inge Kaspersen, som er partiets ordførerkandidat ved kommende valg, ønsker at kommunens skal bevilge 50.000 kroner til etablering av en russecamp i Stjørdal.

– Vi har vært heldige med russen i Stjørdal de siste årene og russefeiringen har gått rolig for seg. Samtidig vet vi at det er en viss risiko forbundet med feiringen, og det kommer hvert år saker i media fra uheldige hendelser rundt om i landet. Jeg mener derfor at vi bør bidra til at russefeiringen kan foregå i trygge rammer og gi en god opplevelse for russen, sier Kaspersen om forslaget som han lanserer i en interpellasjon til kommunestyret kommende torsdag.

Kaspersen ønsker at kommunen går i dialog med russen, med Ole Vig videregående skole og med politiet for å finne den best egnede plasseringen for etablering av en russecamp.

– Hva skal de 50.000 kronene brukes til?

– Pengene jeg foreslår avsatt til formålet må brukes til å etablere sanitæranlegg og søppelhåndtering. I tillegg kan det være aktuelt å betale for vakthold, kanskje sammen med frivillige. Skulle det fortsatt være penger til gode kan det brukes for å arrangere konserter med lokale musikere eller andre tiltak som fører til at russecampen blir en foretrukket møteplass for russen, fremfor tilfeldige private samlinger rundt omkring, sier Kaspersen.

Han ser for seg at en etablering av russecamp i år kan videreføres til kommende års russ.

– Dersom campen blir vellykket vil det være aktuelt å bruke den flere år fremover. Det er i så fall viktig at det skjer i samarbeid med russen, sier Jan Inge Kaspersen.

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Vil ha informasjon om hundepåkjørsel

Antar at en tibetansk spaniel er påkjørt

Close