20 °C Stjørdal, NO
23/07/2019

Ønsker at kommunen skal forskuttere

– En meget trafikkfarlig veistrekning

SV-representant Marit Haugen Øverkil ønsker å få svar på om Meråker kommune kan forskuttere en forlengelse av gang- og sykkelvegen langs E14. SV-representant Marit Haugen Øverkil ønsker å få svar på om Meråker kommune kan forskuttere en forlengelse av gang- og sykkelvegen langs E14.

Forlengelse av gang- og sykkelvegen langs E14 i Meråker ser ut til å være i det blå, men nå reises spørsmålet om kommunen kan forskuttere.

– Dette er en meget trafikkfarlig veistrekning, hvor skolebarn utsettes for stor fare hver dag, skriver SV-representant Marit Haugen Øverkil i et spørsmål til kommunestyremøtet neste mandag.

Hun viser til uttalelser fra Statens vegvesen om at det er ikke finnes midler til å videreføre gang- og sykkelvegen i perioden 2018-2023.

– I perioden 2018-2023 er det ikke satt av midler til gang- og sykkelveg langs E14 på strekningen fra Meråker kirke til Evja. Statens vegvesen har spilt inn tiltaket som et ønske, men andre tiltak har blitt prioritert foran denne strekningen i handlingsprogrammet. I perioden er det kun satt av midler til gang- og sykkelveg langs E14 på strekningen Stjørdal – Hegramo, skrev Tor-Erik Jule Lian i Statens vegvesen i et brev til Meråker kommune tidligere i år.

LES OGSÅ: Ikke noe håp om lengre gang- og sykkelveg!

Nå ønsker Marit Haugen Øverkil et svar på om kommunen kan forskuttere bygging av gang- og sykkelveg fra Meråker kirke til gården Evja, som ligger noen hundre meter vest for avkjørselen til Fagerlia.

Ren Røros Lesmer mobil

Les forrige sak:
NYT ØKOLOGISK MAT I EN ROLIG ATMOSFÆRE: - Vi serverer økologisk og kortreist mat i en rolig og inspirerende atmosfære med kunstneriske innslag, sier Velga Bakkemyr på Daba Art Café og Øko i Søndre gate 4.
Velgas oase

Velga Bakkemyr har drevet kafeen Daba i to år.

Close