2 °C Stjørdal, NO
20/04/2019

Ønsker at Stjørdal skal bli plastfri

Vil at kommunen skal bli landets første

Venstres Ragna Straume ønsker at Stjørdal kommune skal bli så plastfri som mulig. Venstres Ragna Straume ønsker at Stjørdal kommune skal bli så plastfri som mulig.
Værnes begravelsesbyrå steindag april

– Som en kommune som grenser til sjøen bør vi være bekymret for at også livet i havet bokstavelig kveles.

Det sier Venstre-politiker Ragna Straume som tar til orde for at Stjørdal må jobbe for å bli plastfri.

I en interpellasjon til kommende kommunestyremøte ønsker Straume å utfordre kommunens rådmann om å komme tilbake til politikerne med en sak om hvordan Stjørdal kommune kan bidra til å redusere bruken av plast i kommunen.

– I Stjørdal e vi gode på kildesortering, men hvor mye bedre kan vi bli? Klarer vi å kvitte oss med unødvendig plast? Kunne vi se på muligheten å samle egen og andres erfaringer og krefter for å se hvor plastfritt Stjørdal kan bli? Hvilken plast trenger vi, hvordan skal vi håndtere den plasten vi bruker? Hvordan skal vi få leverandørene til å bruke bioplast eller redusere mengden og lagene av plast vi bruker? Ønsker vi ikke å gå foran? Lage strukturer og ordninger, skape holdninger som endrer? Skal vi gjøre jobben? Hvordan gjøre den best mulig? Ragna Straume ramser opp plastspørsmål på rad og rekke, og uttrykker bekymring.

– Vi bør være bekymret når det finnes mikroplast i vannet vi drikker og i maten vi spiser. Stikkprøver av norsk springvann avslører mikroplast i ni av elleve prøver, fire av fem blåskjell langs Norskekysten inneholder plast. Vi er i ferd med å spise vårt eget søppel og vi vet ikke konsekvensene av det, understreker Straume.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Mistet førerkortet etter råkjøring

Fratatt "lappen" på Hell

Close