9 °C Stjørdal, NO
22/08/2019

Oppbevarte heimbrent og pistoler ulovlig

Stjørdaling i 50-årene fikk betinget dom

(Illustrasjonsfoto)

En stjørdalsmann i 50-årene er dømt for ulovlig oppbevaring av heimbrent. Han har erkjent at han oppbevarte fem kanner med heimbrent, med til sammen 25 liter. Dette hadde han selv produsert og da politiet var på «besøk» ble det også beslaglagt et heimbrentsapparat. I tingretten forklarte mannen at brennevinet var til eget bruk, og skulle brukes til å lage konjakk.

Samtidig som politiet fant heimbrent og heimbrentsapparat, fant de også to pistoler som ble oppbevart på ulovlig måte. Disse befant seg i originalkoffertene av plast inne i et skap i stuen hos mannen. Han har også erkjent straffeskyld for dette forholdet og var klar over at våpnene skulle ha vært oppbevart i et godkjent våpenskap.

Stjørdalingen var også tiltalt for å oppgitt feil informasjon da han søkte om våpentillatelse. Den gang oppga han at våpnene ble oppbevart i godkjente våpenskap. I tingretten forklarte mannen at han fylte ut søknaden om våpenkort i god tro. Retten mener det ikke er ført tilstrekkelige bevis for at han ga uriktige opplysninger forsettlig, og frikjente han for dette forholdet.

For oppbevaring av heimbrent og ulovlig oppbevaring av to pistoler ble mannen dømt 14 dagers betinget fengsel og 7.000 kroner i bot. I tillegg ble både heimbrent og heimbrentsapparat inndratt.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Utrykningspolitiet)
UP tok tre førere for fortkjøring

Fikk bot i 60-sone i Malvik

Close