-1 °C Stjordal, NO
18/01/2020

Oppfordrer den som tente på til å melde seg

Politiet vil komme i kontakt med alle som var i sentrum i forkant av brannene

Fungerende lensmann Tore Sparby (innfelt) anmoder gjerningspersonen(e) til å melde seg etter den dramatiske brannen i Moheim-bygget. Han har stor tro på at politiet vil finne den eller de som sto bak ildspåsettelsen. Fungerende lensmann Tore Sparby (innfelt) anmoder gjerningspersonen(e) til å melde seg etter den dramatiske brannen i Moheim-bygget. Han har stor tro på at politiet vil finne den eller de som sto bak ildspåsettelsen.

– Jeg vil på det sterkeste oppfordre han, hun eller dem som har gjort dette om å melde seg til politiet.

Fungerende lensmann, Tore Sparby, har en sterk anmodning til gjerningspersonen(e) etter den dramatiske brannen i Moheim-bygget grytidlig fredag morgen.

– Det vil være formildende om vedkommende melder seg, sier Sparby, som forteller at politiet til stadighet får inn nye tips og opplysninger om saken.

– Etter hvert som vi får inn stadig mer informasjon, snirkler vi oss mer og mer inn mot hvem som oppholdt seg i Stjørdal sentrum på det aktuelle tidspunktet, sier Tore Sparby.

– Ta kontakt!

Lensmannen er opptatt av at alle som var i Stjørdal sentrum mellom klokka 4.00 og 5.00 på fredag morgen tar kontakt med politiet.

– For oss er det viktigste at vi kommer i kontakt med alle som var i området ved Halsen ungdomsskole, Kimen og Moheim-bygget på det aktuelle tidspunktet. Selv om du har vært ute alene, eller ikke har observert noe, vil vi ha oversikt over alle som befant seg i området, sier Sparby.

– Hvor mange personer befinner seg i sentrum en fredag morgen mellom klokka 4 og 5?

– Det er ikke mange. Vi har kamerabilder som viser at det er få. Så er det selvsagt mange som kommer til etter hvert som brannen blir kjent, men vi er aller mest interessert i den siste halvtimen før klokka 5.

Ingen konkret mistanke

– Har dere noen mistenkte i saken?

– Vi må nok gå dypere ned i materien for å komme til det stadiet. Samtidig er det sånn at ting skjer fort i en sak som dette når det først skjer. En liten opplysning kan sette alt i sammenheng, sier Sparby, som bekrefter at det er gjort flere avhør i saken, og at noen av de avhørte vil bli avhørt på nytt.

Bruker alle ressurser

Fungerende lensmann Tore Sparby forteller at politiet bruker alle tilgjengelige ressurser på saken for øyeblikket, og at de fortsatt har et godt håp om å finne fram til hvem som tente på seks steder i Stjørdal sentrum, og hvorfor den eller de gjorde det.

– Vi låner ressurser, vi bruker overtid og vi bruker alle egne ressurser på denne saken nå. Det kan nok gjøre at noen vil føle at det går utover andre oppgaver for tiden, men dette er viktig for politiet å komme til bunns i. Det handler om tryggheten til våre innbyggere, sier Tore Sparby.

Settes ikke i sammenheng med andre branner

Det har vært flere brannstiftinger i sentrumsområdet i Stjørdal det siste året. Sparby vil ikke sette disse i sammenheng med den dramatiske brannen fredag morgen.

– Pr nå er det ingenting som tyder på noen sammenheng, men vi kan heller ikke utelukke noe, sier den fungerende lensmannen, som ikke mener det grunn til å frykte at det er en pyroman som går løs i Stjørdal.

– Det har vi ingen indisier på. Akkurat nå ser dette ut som en enkelthendelse som kunne gått veldig galt, sier Tore Sparby.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Hadde 2,3 i promille da han kjørte inn i mur

Fradømt førerretten for alltid

Close