10 °C Stjørdal, NO
19/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 24

Oppfordrer til å gå tur sammen med Tjukkasgjengen

|| Hver tirsdag går «tjukkasene» i Malvik tur. Nå får de Diabetesforbundet med på turlaget. Fra venstre: Stig Herjuaune fra Diabetesforbundet, sjefstjukkas Finn Fosmo og Hilde Weltsch fra Diabetesforbundet.||

Etter at Tjukkasgjengen i Malvik begynte å gå faste turer hver tirsdag har stadig flere kommet seg ut og blitt med på tur.

Nå oppfordrer også Diabetesforbundet i Trondheim og omegn sine medlemmer i Trondheim Øst og Malvik til og bli med på en trivelig trimtur rundt Sveberg én kveld i uka.

– Dette er turen for alle, uansett form eller målsetting. Vi går sammen fordi det er sosialt og det eneste vi risikerer er å få nye venner, ha det sosialt og bli i litt bedre form, sier Finn O. Fosmo i Tjukkasgjengen i Malvik.

1.300 medlemmer

Han nølte ikke da Diabetesforbundet tok kontakt og lurte på om de kunne oppfordre sine medlemmer til å være med på tur.

– Selvsagt! Dette er jo for alle, uansett form og fasong og det er både viktig og for mange riktig å få rørt seg litt, i sitt eget tempo og i en overkommelig løype. Rundt Sveberg er det 2,8 kilometer og forholdsvis flatt.

Diabetesforbundet i Trondheim og omegn har ca 1.300 medlemmer og mange av dem bor i Malvik, og på østsiden av Trondheim. Derifra er det lett å ta turen til Sveberg og Malvik.

Lavterskel

Tjukkasgjengen er et gratis trimtilbud som samler over 35.000 turgåere i uka, landet over. Her er det plass for alle!

– Vi har motivasjonsgrupper, eller «Finn formen» grupper flere steder, men manglet et tilbud i denne regionen og fant ut at Tjukkasgjengen i Malvik er både trivelig og en passende tur for de fleste, sier styremedlem i Diabetesforbundet i Trondheim og omegn, Stig Herjuaune fra Vikhammer.

Det er styreleder Hilde Weltsch enig i, og sist tirsdag var hun med på tjukkastur og påfølgende kaffeprat.

– Dette er midt i blinken for våre medlemmer. Her blir alle godt mottatt og får komme seg ut i frisk luft langs ei løype som tar en halvtime før det blir litt prat over en kaffekopp etterpå.

– Dette opplegget går vi for, bokstavelig talt, sier styreleder i Diabetesforbundet i Trondheim og Omegn, Hilde Weltsch.

Les forrige sak:
||
VM på Lånkebanen i fem nye år

Sportslig leder i Hell RX, Harald Lauritzen, bekrefter at det er […]

Close