7 °C Stjørdal, NO
27/09/2020

Oppfordrer til kortreist ferie

– Nå ber vi stjørdalinger invitere slekt og venner for å utforske de nære omgivelser

UTSTYRET PÅ PLASS: - Nå ber vi stjørdalinger invitere slekt og venner for å utforske de nære omgivelser, sier Eirik Lerberg fra Rypetoppen og Grete Sørebø, Ersgard sittende foran mens Stein Sakshaug, Ersgard og Jon-Roar Langørgen, DNB står bak. UTSTYRET PÅ PLASS: – Nå ber vi stjørdalinger invitere slekt og venner for å utforske de nære omgivelser, sier Eirik Lerberg fra Rypetoppen og Grete Sørebø, Ersgard sittende foran mens Stein Sakshaug, Ersgard og Jon-Roar Langørgen, DNB står bak.

– Dette er året for landlig baseferie i Stjørdalsdalsføret, sier Eirik Lerberg fra Rypetoppen ved svenskegrensa, Grete Sørebø og Stein Sakshaug på Ersgard.

– Stjørdalingene må invitere familiemedlemmer på besøk til en spennende jakt på skjulte perler som alle har sommeråpent!

De er glade for at DNB hjelper lokale reiselivsbedrifter. Ersgard og Rypetoppen er med i DNBs store reiselivskampanje «Neste Sommer» for å få folk til å bestille ferie i Norge.

– Koronakrisen har truffet reiselivsbransjen hardt. Etter hvert som de første rundene med skadebegrensende tiltakspakker fra myndighetene er iverksatt, handler det framover om å få økonomien i gang igjen. Derfor er vi nødt til å ha med oss de sunne og levedyktige selskapene også etter at koronasituasjonen har dempet seg, sier Jon-Roar Langørgen i DNB.

– Gjennom denne kampanjen bidrar vi til å gi en «boost» til mange aktører som nå har det ekstremt tøft. Ringvirkningene er også store. Mange arbeidstakere og underleverandører er avhengig av aktivitet i reiselivsnæringen, sier Langørgen videre.

– Inviter bekjente

– Reiselivsnæringen trenger oss, og vi trenger dem, sier Jon-Roar Langørgen. Vi håper nå at mange i Værnesregionen benytter anledningen til å bestille sin norgesferie, gjerne hos våre lokale leverandører.

– Men i en sommer med nye reisevaner blir det besøk fra slekt og venner. Ersgard og Rypetoppen og Ersgard gode alternativ for overnatting sponset med en tusenlapp fra DNB. På den måten støtter dere samtidig lokalt reiseliv! oppfordrer Jon-Roar Langørgen i DNB.

Ersgard

– Ersgard ved bredden av Stjørdalselva er et godt utgangspunkt for landlige opplevelser, sier vertsfolket Grete Sørebø og Stein Sakshaug nå rett før laksesesongen: – Vi gir tilbud til grupper, store og små familier. Og nå er det tid for å prøve seg som laksefiske i vårt gode markvald der sesongens største laks på 19,1 kg ble tatt i 2017.

– Vi har et lavterskel fiske og selger laksekort selv. Vår bransjeorganisasjon NHO Reiseliv har vært en god støtte i disse tider, sier Grete Sørebø som liker å selge drømmen om storlaksen. Men det er mer enn fiske. Her går St. Olavsleden. Vi er også en av postene i Norge på tvers. Vi fronter turene til Roar Valstad for å oppdage nærområdet. I sommer er vi opptatt av å skape trygghet og skal vi prøve noe nytt. Vi har tre årsverk og 15 ansatte om sommeren. I år blir det aktivitet i juli. Det er alltid greit å være tidlig ute med bestilling.

Rypetoppen

Eirik Lerberg har ledet Rypetoppen siden 2016.

– Jeg har vært med i tilknytning til miljøet helt siden starten som de første i Trøndelag med et slikt tilbud. Klatreparken er Rypetoppen som har bygd opp et godt, attraktivt og grensesprengende sommertilbud med 13 årsverk, fem faste medarbeidere og over 40 sommeransatte. Vi har ei løype som går mot grensa og satser på dagsbesøk fra morgen til kveld. Men vi opplever at flere vil være over til neste dag og spise frokost. Derfor har vi utviklet fire typer overnatting: Fjelltelt som henger i fjellsida med utsikt mot «Brudesløret», lavvoer med kapasitet til totalt over hundre personer, to familiehytter i nærheten av parken, og det nyeste tilbudet som er bjørnehi, åtte hytter bygd inn i terrenget med utsikt mot Langhalstjønna.

– Vi er glade for turistinitiativet fra DNB som vi la ut 12. mars og har allerede passert 20 bookinger. Den gode bidragsyteren DNB gir oss gratis markedsføring. Etter en rolig start fikk vi gradvis flere svensker og gjerne som drop-ingjester. Vi nyter godt av at Åre satser på sommergjester. Her har vært tilbud vært med. Men i år gjør vi ikke regning med svensker, sier Eirik Lerberg som gleder seg til sommeren.

Les forrige sak:
74 nye er testet – ingen er smittet

Totalt 935 koronaprøver tatt i Stjørdal

Close