7 °C Stjørdal, NO
27/09/2020

Oppfylte drømmen om gårdsbutikk

Åpnet gårdsbutikk fylt med lokale varer

Inne i gårdsutsalget har Mariann Sinnes Wold fått lyse og trivelige lokaler, som snart vil fylles opp med enda flere produkter fra ulike lokalmatprodusenter.

I mange år hadde Mariann Sinnes Wold og mannen Per Joar Wold vurdert å starte gårdsutsalg. 1. desember gikk drømmen i oppfyllelse. Da åpnet de Gårdsbua AS.

– Akkurat hvor lenge siden vi begynte å snakke om prosjektet, vet jeg ikke, men det er god stund siden. I fjor begynte vi for alvor å planlegge gårdsbutikken, sier Mariann Sinnes Wold.
500 mester øst for sentrum på mellomriksveien mot Hegra ligger det nyeste tilskuddet innenfor gårdsutsalg. To konteinere er satt opp som butikklokale, men ikke la deg lure av begrepet konteiner. Lokalene ser alt annet enn konteineraktig ut.
– Dette er et helt nytt konsept, og vi leaser konteinerne av MUS og har fått lyse og trivelige lokaler med et kjølesystem som sørger for stabil temperatur inne uansett vær. Vi har også avsatt areal til lager i bygget, sier 38-åringen, som bor på gården Moksnes Nordre like ved gårdsutsalget.

Lokalmat

Gårdsbua AS er eid av ekteparet Wold og Grete Oddny Sjaastad og Erling Gresseth fra Skjelstadmarka med like store andeler. Mariann Wold og Grete Oddny Sjaastad skal ha driftsansvaret for utsalget, som allerede er fylt opp av frostagrønnsaker, melk fra Kilnes gård og egg fra Stjørdals Egg.
– Potetene og gulrøttene er produsert på egen jord av en frostabonde, som vi bytter jord med. De andre grønnsakene kommer fra Frosta, sier Wold.
Nye produkter er allerede på vei inn i lokalene.
– I dag får vi levert ved som vi skal selge, men vi er i dialog med andre produsenter om å få andre varer inn i butikken. Flatbrød og tykklefse er blant annet to produkter vi ønsker oss, og vi har god plass til å ta inn ganske mye forskjellig, sier hun.

Enkle betalingsløsninger

Gårdsbua vil være ubetjent, og det betyr at folk selv skal sørge for betalingen. Imidlertid er det lagt opp til et enkelt system.
– Vi har både Vipps og en betalingsterminal med skjerm, hvor kundene kun trykker inn hvilke produkter de skal kjøpe og deretter klikker på kort for betaling. Etter at transaksjonen er fullført får kundene en kvittering. Dermed oppfyller vi også loven som sier at kundene har krav på kvittering, sier Wold.
I løpet av kort tid vil det også bli mulig å betale med kontanter.
– Vi er i ferd med å produsere en sikker boks for kontant betaling.
Ordningen er basert på tillit, men det finnes alltid noen sjeler som ønsker å utnytte systemet.
– Svinnproblematikken er vi spente på, og derfor holder vi utsalget stengt om natta. Videoovervåkning vil også snart bli installert, sier hun.

Les forrige sak:
Midler fra barnehage holder liv i andre tilbud

Husbymarka barnehage blir nedlagt - Newtonrommet holdes åpent

Close