10 °C Stjørdal, NO
25/05/2019

Opplev det beste av Kenya

Her er barna på ”Gates of Joy” med sine nye uniformer.


En Kenya-reise var fortsatt en oppdagelsesferd i 1955 da Aase Haugberg dro fra Levanger for å treffe sin kjæreste Kulip Sondhi som hun hadde møtt i London.

 

Aase fulgte i sporene til Karen Blixen. Nå ser pensjonisten tilbake tiden som direktør på Reef Hotel, norsk konsul og aktiv hjelpearbeider blant kenyanske fattigfolk. Nå kan Stjørdals-Nytts lesere få oppleve det eksotiske Kenya og se nærmere på Aase`s livsverk. Robert Haugberg er i gang med å bygge et nytt barnehjem “Gates of Joy”. Mange stjørdalinger har fått opp øynene for den “trønderske ambassaden” syd for Ekvator.
Turen starter fredag 11.11.11, varer i 11 dager og legger til rette for mange gode naturopplevelser og møte med mange spennende mennesker.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Dag 1: Værnes – Nairobi
Oppmøteå Trondheim Lufthavn Værnes fredag 11.11.11. Stjørdals-Nytt Bjørn og Reiseverten ønsker velkommen til Kenya-tur via Amsterdam med ankomst tidlig neste morgen. Vår trønderske lokale guide skal være med på hele reisen i Kenya. Først går turen til Safari Club Hotel for en liten hvil.

 

Dag 2:
Nairobi – Amboseli
Etter lunsj og en dukkert er det spennende rundreise i Nairobi med besøk i verdens største slum og Røde Kors sitt barnehjem – RBK House før Karen Blixens farm og en lokal kaffeplantasje. Så settes kursen mot det eksotiske savanne-landskapet i Amboseli Nasjonalpark med sine store elefantflokker, men også løve, leopard, gepard, bøffel, gaseller, sebra – 40 andre afrikanske dyre-arter og 400 eksotiske fugle-arter. Masaiiene gjeter store kvegflokker under stekende sol. Overnatting: Komfortable Amboseli Sopa Lodge med utsikt mulig til Afrikas høyeste fjell Mount Kilimanjaro. Savannens lyder underholder. Mørket faller på. Middag i lodgen om kvelden.

 

Dag 3: Amboseli – Ekvator – Tsavo East
Tidlig start for å speide etter de “ 5 store vilt ”. Etter frokost krysser vi Ekvator mot Tsavo østre nasjonalpark kjent for sine krokodiller og flodhester – et av Afrikas største dyre-reservat. Overnatting: Voi Elephant Safari Lodge med vakker utsikt utover slettene og middag i lodgen om kvelden.

 

Dag 4:
Tsavo East – Mombasa
Morgensafari i de “Røde Elefanters Rike” hører med. Hvilke dyr vil vi møte på veg mot det indiske hav. Utpå ettermiddagen ankomst Mombasa og vi kjører den vakkert utsmykkede Tusk Alley vårt Reef Hotel på stranden. Haugberg-familien tar imot gjestene.

 

Dag 5 – 10:  Mombasa og Det Indiske Hav
Nå er det godt å slappe av på Reef Hotel – en oase på den eviglange sandstranden ved det Indiske Hav. Vertskapet byr på en eksotisk bysightseing og et rørende besøk på barnehjemmet ”Gates of Joy”. Barna har øvd inn både sang og dans for å underholde oss. De viser den utstrålende energi, musikalitet og rytmikk som bor i den kenyanske folkemusikken – en opplevelse!
Det er utflukt til korall-revet Shimoni med muligheter for snorkling og bading. Et uforglemmelig havets festbord hører med. Vi besøker den mektige 1500-tallsfestningen Port Jesus bygd av portigiserne. Slapp av og nyt det gode været, palmesus og bølgene som slår mot stranden. Lokalbefolkningena ordtak: “Hakuna Matata” (Glem dine sorger)!

 

Dag 11:
Mombasa  – Stjørdal
Vårt opphold i Kenya går mot en ende. Vi tar farvel med vårt trønderske vertskap og sjekker inn på morgenflyet i Mombasa før ferden fortsetter via Nairobi og Amsterdam til Værnes – mette av inntrykk.

 

Prisen for turen pr. person er kr. 18.900 i dobbeltrom (sgl rom kun på forespørsel).

Påmelding og mer info – ta kontakt med Reiseverten tlf. 9447.0767 eller 9223.3200 eller e-mail:  erik@reiseverten.no.

For mer informasjon om Reiseverten se www.reiseverten.no som tilsluttet Reisegarantifondet RGF.

 

 

 

 


Les forrige sak:
Viktig Tangmoen-seier

Kenneth Haugen ga Tangmoen ledelsen på et flott volleyskudd som suste […]

Close