6 °C Stjørdal, NO
21/04/2021

Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 16

Opplever økt rekruttering til tross for pandemien: – Eksepsjonelt bra

Økning av spillere på flere aldersbestemte lag under koronapandemien

Stjørdals Blink Håndball Jenter 11. Fra høyre: Trener Maria Drazkowski, Sara Johanne Stav, Lourin Darwish, Aurora Berg-Vuttudal, Helle Leirfall, Sangte Chergkual, Mali Skjerve Hårstad, Emilie Rygh Ekren, trener Anita Berg. Fra høyre sittende: Hala Loai Hmead, Mathilde Skar, Elaine Cassiana Neto- Pereira. Liggende fra høyre: Ingrid Paasche, Milla Drazkowski Rødsjø. Foto: Privat

Til tross for perioder med stengte idrettshaller og liten eller ingen kampaktivitet, opplever Stjørdals-Blink IL Håndball en økning i antall spillere på flere aldersbestemte lag.

– På en del aldersbestemte lag har vi hatt en økning i inneværende sesong, noe vi synes er helt utrolig med tanke på at det ikke har vært kamper og hallen har vært stengt i flere perioder. Vi har i tillegg ikke mistet noen med unntak av noen på våre minilag, sier Kirsti Bekken, leder i sportslig utvalg i Stjørdals-Blink IL Håndball.

Hun trekker spesielt frem Gutter 10 år som i fjor høst startet med fire spillere og er i dag oppe i elleve. Jenter 11 år har økt fra ni til 13 spillere siden i fjor høst. Også Gutter 12 år har fått flere spillere inneværende sesong.

– Det er litt overraskende at det er såpass mange som har startet i denne perioden, men veldig gledelig. Vi som klubb er svært godt fornøyd med det resultatet. Det er eksepsjonelt bra, sier hun.

Berømmer trenere og lagledere

Den sportslige lederen tror mye av årsaken til økningen er at det legges ned et godt stykke arbeid av trenerapparat og lagledere, som sørger for morsomme treninger.

– Og ikke minst barna selv som viser en glede med den aktiviteten de driver med. Barn er gode budbringere for trivsel, og det gjør nok at flere har lyst til å komme, sier hun.

Gutter 10 år. Nederst fra venstre: Håkon Rolfseng Larsen, Lukas Holmen, Leo Opheim Ahlin, Magnus Sinnes Wold, Ebba Gustavsson Hofstad. Øverst fra venstre: Johannes Bjerve Spjøtvoll, William Løkholm Hognes, Niklas Ydstines og Ask Arctander. Ikke tilstede: Lukas Sve. Foto: Privat

Også på de eldste lagene har klubben greid å beholde alle spillerne.

– Håndball er en konkurranseidrett og barn liker å konkurrere. Trenere og lagledere skal virkelig ha ros for at de har klart å holde motivasjonen oppe og lyktes med aktiviteten selv om det har vært lite med kamper, sier hun.

Frafall blant de minste

Når det gjelder minilagene har klubben opplevd noe frafall, noe Bekken mener skyldes at de er såpass unge og ofte må ha foreldre til stede.

– På grunn av smittevernregler har ikke foreldre fått lov til å bli med barna på trening. Det har dessuten ikke vært arrangert turneringer for de minste og nesten ikke vært kamper. Det ble kun avholdt noen få kamper de siste helgene før påske etter at de åpnet opp for å spille kamper innad i kommunen.

– Vi håper de kommer tilbake igjen, sier hun, og understreker at de har plass til flere barn på alle lag.

– Det er aldri for sent å starte. Store treningsgrupper er moro, avslutter hun.

 

Les forrige sak:
Måtte stenge E6-tunnel

Stengt i retning Stjørdal grunnet bilberging

Close