5 °C Stjørdal, NO
19/03/2019

Oppsøker sine røtter

Ashlin og Lorrae besøkte Kulås og familien Kulås i Forradal der deres forfedre utvandret fra på 1800-tallet.

 

De fleste bosatte seg i Minnesota – Sør og Nord Dakota. De første emigrantene fikk 160 akre (640 mål) fra Staten, og de forpliktet seg til å bosette seg der i 5 år, da var jorda deres. Kontakten med gamlelandet Norge døde ut som oftest etter første generasjon.
Familien Olson i Minnesota har i mange år undret seg hvor de kom fra,  De trodde at Deres far far kom fra Bergens området. Sidney Olson i Minnesota sier at vi visste svært lite.  De kontaktet Det Norske Amerikanske Genologiske senter i Madison, Wisconsin.
Slektsforskere fant informasjon i Hegra Kirkebøker,  Ola Jørgensen Florløft emigrerte med hele familien i år 1888 til Amerika.

Og da er Bygdebøker for Hegra gode å slå opp i, Olson slekta kan spores tilbake til 1700 tallet som da bodde på Øveraunsva.  En av sønnene, Svein Kulås, døpt 5/4 1777  flyttet til Kulås, som bygslet Kulås 2/2-1801, og fikk 7 barn. Neste bruker var Jørgen, og han fikk 8 barn, deriblant Ola født 24/2-1843 som flyttet til Florløft. Ola Jørgensen Florløft fikk 8 barn her og i 1888 emigrerte familien til Amerika og Minnesota.

Familien tok Olson som slektsnavn.
Ashlin og Lorrae er  etterkommere fra Ola Jørgen Florløft, og er her nå for å se hvor forfedrene opprinnelig kommer fra. Den siste tiden har de besøkt Florløft og Elfrid Kjelbergnes og Kulås og familien Kulås. De ble godt mottat på begge plasser.
Ashlin og Lorrae bor hos Elin Fossbakk og Nora Korstad under Norgesbesøket.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Her er de på besøk i Florløft hvor de ble godt tatt imot av Elfrid Kjelbergnes.

Florløft m/utsikt.

Lorrae og Ashlin Olson.

 

Les forrige sak:
Rekordstor interesse

  Rittet tilbyr tre ulike distanser: Hovedløypa er ca 86 kilometer […]

Close