17 °C Stjørdal, NO
22/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 38

Ordet fritt: Senterpartiet leker katt og mus med Arbeiderpartiet

Innlegg skrevet av Terje Kilen i Stjørdals-Nytt 17. februar 2021

Terje Kilen. (Arkivfoto) Terje Kilen. (Arkivfoto)

Det handler om å reise rundt, prate med folk, lytte til saker folk er opptatt av og drikke kaffe. Slik forklarer Trygve Slagsvold Vedum framgangen for Senterpartiet. Ja, han framstår som en kar med en smittende latter, men også som en som er ivrigere til å prate enn å lytte.

Vedum sier videre: Vi er ikke opptatt av posisjoner, det tar vi seinere.

Den eneste konkrete avgjørelsen Senterpartiet har tatt for neste periode, er at de vil i regjering med Arbeiderpartiet, og ingen andre.

Når valget nærmer seg, vil det avgjørende spørsmålet for mange velgere være Solbergs trepartiregjering, eller Støre/Vedums topartiregjering. Folk vil kanskje tenke at forskjellen mellom de to, handler mere om personer enn om politikk.

Vedum og Senterpartiet prater med stort engasjement om sin politikk, men vi velgere vet at prat er nokså uforpliktende. De gode ordene kan snart bli glømt, eller lagt bort under regjeringsbordet i skuffen for valgløfter. Humørfylte Vedum har bedre taleevne enn de fleste, han greier sikkert å snakke seg bort fra gamle standpunkter og løfter. Senterpartiet får kanskje noen symbolske seiere, men det meste blir som før.

Jeg tror at det blir meningsløst å oppheve storfylker Troms/Finnmark og Viken. Jeg tror neppe att folket får sin daglige postgang, eller lensmenn og grendeskoler. Når det gjelder miljøkrav vil det stort sett handle om bretting av melkekartonger.

Det som vil engasjere stordelen av oss velgere når september kjem, er ikke hvem som er flinkest til å prate, som drikker mest kaffe, eller ler den mest smittsomme latteren.

Mye tyder på at når våren blir sommer og høsten kommer, vil Senterpartiet oppleve at vinden snur, og kanskje at partiet med sine stengte dører sikrer fire nye år for Solberg.

Terje Kilen

Samfunnsdebattant

Les forrige sak:
Sammenstøt mellom to biler – politiet bisto på stedet

Meldes om ingen personskade

Close