4 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Ordfører går til Trøndelagsmøtet i busspris-protest

|| Ordfører Ingrid Aune i Malvik går fra Hommelvik til Trøndelagsmøtet på Hell torsdag morgen for å markere sin, og Malviks, misnøye med de økte bussprisene. (Arkivfoto)||

Fra årsskiftet ble det dobbelt så dyrt å ta bussen fra Malvik til Stjørdal og motsatt. Dette misliker innbyggerne i Stjørdal og Malvik, og ikke minst den politiske ledelsen i Malvik. Nå markerer de sin misnøye med å ta beina fatt.

– Trøndelagsmøtet 2018 skal markere samlingen av Trøndelag. Likevel blir fylkesgrensa dobbelt så tjukk for innbyggerne fra 1/1/2018 når kollektivprisene på buss dobles for å krysse grensa mellom de to gamle fylkene, skriver ordfører Ingrid Aune og varaordfører Ingrid Aune i en invitasjon til å markere motstand. 

Torsdag og fredag arrangeres Trøndelagsmøtet på Scandic Hell og i den forbindelse skal Aune, Sveian og flere til gå distansen fra Hommelvik til Hell. 

– For å bryte ned grensene og markere at vi synes denne økningen er feil, lar vi busspengene ligge i lomma og tar beina fatt for å komme oss til Trøndelagsmøtet i år. Vi oppfordrer fylkespolitikerne og AtB sterkt om å se på soneinndelingen en gang til, er den klare oppfordringen fra Aune og Sveian. Nå ønsker de å få mange å gå sammen med avmarsj fra Hommelvik stasjon torsdag klokka 8.30.

– Vi håper dere vil bli med å vise både slagkraft og engasjement gjennom å gå sammen med oss til Trøndelagsmøtet, bli med enten hele, eller deler av vei fra Hommelvik til Hell, henstiller ordføreren og varaordføreren. Og ruta de skal gå er den busstraseen langs fylkesveg 950 mellom Hommelvik stasjon og Scandic Hell.

Les forrige sak:
||
Flora-elever kan få søke seg til Hegra – men bare i år

Fra og med skoleåret 2018/2019 legges skolen i Flora ned. I […]

Close