7 °C Stjørdal, NO
19/04/2019

Ordfører i landets beste kommune

Værnes begravelsesbyrå steindag april


Hvilke følelser har du nå?

– Jeg føler en tristhet over å forlate en trygg og god arbeidsplass. Vi har et godt miljø ved lensmannskontoret og jeg vil nok savne mine kolleger der. Men samtidig så gleder jeg meg veldig til å komme i gang med min nye jobb. Jeg kjenner de jeg skal arbeide sammen med og vet at miljøet der er godt.

Paulsby forteller at han begynte med politikk for Venstre tidlig på 1990 tallet. Han fattet interesse for politikk og fikk interessante oppgaver. Da han i vinter ble spurt om han kunne tenke seg å stille opp som ordførerkandidat sa han ja for han følte at noen måtte ta ansvar og stille opp. Det var litt rart å drive valgkamp men han syntes at felleslista Venstre/SP hadde bra program som han kunne stå for.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Noe du tar med deg fra lensmannsyrket til ordførerstolen?

-Det å lede og snakke med mennesker er jeg jo vant med. Likeså det å behandle alle mennesker med verdighet, hjelpe de svake og behandle alle likt. Når det gjelder å holde tale så fikk jeg trene på det da jeg holdt 17.mai talen i Tydal. En artig oppgave.

 

Noen store oppgaver du skal begynne med?

– Først skal jeg sette meg inn i mine oppgaver og får nok da god hjelp av Kari (Slundgård, avtroppende ordfører)

 

– Siden Tydal ble kåret til landets beste kommune innen bl.a. skole, helse og eldreomsorg viser det at kommunen der har gjort en god jobb. Derfor ønsker jeg å arbeide for flere arbeidsplasser og mere bosetting. Tydal har også mye å hente når det gjelder turisme. Den kan utvikles videre og dersom alle drar lasset sammen vil Tydal bli bedre innen det området.

 

Det finnes mange gode prosjekter og mange flinke tydalinger som har evnen og ser mulighetene til å utnytte stedets natur og mangfold sier Paulsby og viser at turisme nok ligger hans hjerte nær.

 

Beskriv en tydaling!

– Han er jordnær, stødig, forhaster seg ikke, lett å komme i kontakt med. Tydalingene er trivelige folk

 

Han vil tilføye at han har ikke noe å utsette på selbyggene. Etter 18 år med kontor i Selbu og gift med selbygg så har ikke hatt noen problemer med selbyggene.

 

Paulsby håper at han nå kan bruke mer tid på hytta og drive med jakt og fiske. Han har grasproduksjon og potetåker og barn og barnebarn som han vil bruke tid på. Han gleder seg til å slippe den lange arbeidsvegen, men med permisjon fra jobben som lensmann så ser han ikke mørkt på å ta fatt på den vegen igjen.

 

Det skal bli spennende å se om lensmann Paulsby når han blir ordfører Paulsby tar med seg oppstilling, avmelding og skopussjekk inn i hverdagen på kommunehuset i Ås.

 

 


Les forrige sak:
Nominert til prestisje-pris

Gabrielsen-prisen tildeles den norske kvinnen som ansees best egnet til å […]

Close