3 °C Stjørdal, NO
27/10/2020

Ordføreren vil ta kontakt med andre banker

Kjersti Kjenes håper en annen bank vil etablere seg i Meråker

Man trenger ikke være spåmann for å forstå hva Lill Bente Mæhla Totland (t.v.), banksjef for Sparebanken 1 SMN i Stjørdal, Meråker og Malvik, og ordfører Kjersti Kjenes snakket om under Forsprangkonferansen onsdag ettermiddag.

Kjersti Kjenes håper en annen bank vil etablere seg i Meråker.

I går ble det kjent at Sparebank1 SMN legger ned filialene i Meråker og Frosta. Det betyr at kommunene blir uten et tilstedeværende banktilbud. Det vil ordføreren i Meråker, Kjersti Kjenes, gjøre noe med.

– Jeg vil ta kontakt med andre banker for å høre om muligheten for at de vil etablere seg i Meråker. Vi ønsker det beste tilbudet for våre innbyggere, men bankene må selv svare på om det er interessant for dem, sier Kjenes.

De meste aktuelle bankene er Hegra Sparebank og Selbu Sparebank, og banksjefene kan nok påregne å få en snarlig telefon fra Kjenes.

– Mister det ene etter det andre

Ordføreren innrømmer at det er tungt at ytterligere en bedrift forsvinner fra Meråker. Nylig ble Lian Trevarefabrikk lagt ned.

Les også: Forstår at folk ønsker banken i nærmiljøet

– Banken var det neste, og jeg opplever at vi i Meråker mister det ene etter det andre. Sparebank1 legger ned ut fra et forretningsmessig hensyn, men jeg vil kanskje tro mindre banker tenker annerledes, sier ordføreren.

Mer opplæring

Uansett utfall av lokalbankjakten, vil en gruppe av innbyggerne i Meråker, som tidligere har vært flittige brukere av et bemannet bankkontor, ha behov for opplæring for å tilvenne seg en ny digital hverdag hvis de fortsetter som kunder i Sparebank1. Banken har en markedsandel på 58 prosent i Meråker.

– Vi er nødt til å intensivere opplæringen, og her må vi bruke frivilligheten og biblioteket og i tillegg må banken på banen, noe de har sagt at de vil stille opp på, sier Kjenes.

Les forrige sak:
Flere av medlemmene i Næringsforeningen i Værnesregionen har i undersøkelsen pekt på behov for tilgjengelige næringsarealer. 59 prosent av de spurte sier det er viktig å ligge nær kunnskaps- og teknologimiljøer. Bildet viser åkrene fra Vikanbukta mot Sutterøy industriområde.
Stort savn etter attraktive næringsarealer

Nesten 70 bedrifter deltok i anonym spørreundersøkelse - slik har de svart

Close