15 °C Stjørdal, NO
22/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 38

Ordførerne har allerede sett effekten av det gode samarbeidet

– Gjennom samarbeid styrkes kompetansen

Sist fredag signerte ordførerne Ivar Vigdenes og Frode Revhaug (t.h.) samarbeidsavtalen mellom Stjørdal og Frosta kommune. Sist fredag signerte ordførerne Ivar Vigdenes og Frode Revhaug (t.h.) samarbeidsavtalen mellom Stjørdal og Frosta kommune.

Nylig signerte Frosta og Stjørdal en samarbeidsavtale om at Stjørdal kommune i fremtiden skal behandle alle plan- og bygningssaker for Frosta.

Å etablere et samarbeid innenfor byggesaksbehandling og planarbeid mellom kommuner har vært et tema i lang tid, og allerede i fjor høst startet Frosta å hente tjenester fra Stjørdal. Fra første mai ble samarbeidet formalisert.

– Vi ser effekten allerede, og det er godt å høre at innbyggerne får respons umiddelbart når de tar kontakt, sier ordfører på Frosta, Frode Revhaug.

Han innrømmer at kommunen de siste årene har slitt med planarbeidet.

– Vi har et betydelig etterslep, og vi har måttet kjøpe tjenester eksternt på plansiden. Det har hatt sin pris. Nå får vi tilgang på et helt annet og mye mer robust fagmiljø gjennom samarbeidsavtalen, sier han.

All saksbehandling

I praksis betyr samarbeidet at planetaten i Stjørdal skal saksbehandle og gjennomføre alle byggesaker og planarbeid for Frosta, på bestilling av kommunedirektøren, som igjen fatter et administrativt vedtak eller videresender arbeidet til politisk behandling til de folkevalgte på Frosta.

Samarbeidet betyr også at saksbehandlerne i Stjørdal også må påregne å jobbe på Frosta i forbindelse med arbeidet.

Oppsiden for Stjørdal kommune er en økonomisk kompensasjon som bidrar til å styrke etaten, og det er nødvendig ettersom det stadig kommer lovendringer og nye krav og forskrifter som skal etterleves.

– Før helgen gikk søknadsfristen ut for 2,5 nye årsverk, som avdelingen blir styrket med. Gjennom samarbeid styrkes kompetansen i avdelingen, sier Ivar Vigdenes, ordfører i Stjørdal.

– Skal gjøre dette sammen

Begge ordførerne er opptatt av å fremføre at dette er et felles prosjekt, og ikke en tjeneste som Frosta får eller kjøper av Stjørdal.

– Jeg sier at dette er våre folk i Stjørdal. Vi skal gjøre dette sammen, og det er ikke noe Stjørdal leverer til Frosta. Et slikt samarbeid kan utvides til å gjelde andre områder som for eksempel miljø og landbruk, sier Revhaug.

Les forrige sak:
Hvis alt går etter planen, vil Jon Fridriksson trolig få tilbringe sommerferien på hytten sin i Sverige. Foto: Frank Skaufel
Grensenyhet kom som bestilt: -Jeg kommer til å bo på hytten i ferien

Dette er gode nyheter for hytteeier Jon Fridriksson.

Close