23 °C Stjørdal, NO
19/07/2019

Orienterer politikerne om laksedøden

Alle parter møtes om den dramatiske situasjonen i Homla

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

Tirsdag møter Fylkesmannen i Trøndelag og Veterinærinstituttet både grunneiere, fiskerettighetshavere og formannskapet i Malvik kommune etter fiskedøden i Homla.

– I dag møter representanter fra Fylkesmannen og Veterinærinstituttet grunneiere og fiskerettighetshavere i Malvik. På møtet vil man blant annet orientere om fiskedøden og arbeidet som er gjort for å begrense skadene. Noe senere møter Fylkesmannen og Veterinærinstituttet formannskapet i Malvik kommune om samme tema, skriver Fylkesmannen i Trøndelag i en pressemelding.

I begynnelsen av oktober ble det gjennomført rotenonbehandling av fire tjern i et sidevassdrag til Homla. Dette for å fjerne den uønskede arten gjedde. Det var Veterinærinstituttet som gjennomførte rotenonbehandlingen etter oppdrag fra Fylkesmannen.

Da Fylkesmannen i midten av oktober fikk rapporter om død fisk i Homla, ble det umiddelbart iverksatt tiltak for å redde gjenlevende fisk. Samtidig ble det satt i gang undersøkelser for å finne ut av hva som har skjedd. Det er foreløpig ikke konkludert hva årsaken til fiskedøden er.

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Forsvaret)
Flere hundre militære kjøretøy ute på veiene

Nesten 30 kolonner på E6 tirsdag

Close