17 °C Stjørdal, NO
11/08/2020

Oslo-hjelp i valgkampinnspurten

|| – MDG ønsker togavganger mellom Stjørdal og Trondheim hvert kvarter og en reisetid på 20 minutter. Da kan toget være en god konkurrent til bilen, sier f.v. Miljøpartiet de Grønnes kjente byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg. Hun besøker Nord-Trøndelag for å støtte partiets 1. kandidat Ingrid Liland som kjemper om et utjevningsmandat. I midten 2. kandidat Tommy Reinås.||

Det sier Miljøpartiet de Grønnes byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg, når hun besøker Nord-Trøndelag for å støtte partiets 1. kandidat Ingrid Liland som kjemper om et utjevningsmandat.

MDG og Ingrid Liland vil bygge dobbeltspor på Trønderbanen som reduserer reisetida mellom Steinkjer og Trondheim med en halvtime.

– Vi må starte med dobbeltspor mellom Stjørdal og Trondheim, få reisetida med Intercity-tog fra Steinkjer ned i litt over 20 minutter og innføre en 15-minutters pendel mellom Stjørdal og Trondheim.

 Som en del av posisjonen som styrer Oslo har Berg i de siste to årene gjennomført grønn miljø- og samferdselspolitikk i hovedstaden. Nå besøker hun Nord-Trøndelag og Stjørdal for å snakke med MDGs stortingskandidat om hvilken politikk som trengs her.

– Vi må prioritere den effektive og miljøvennlige transporten for næringsliv og bosetting i hele Trøndelag. I dag kom et oppslag i NRK om at Norges jernbane er blant Europas tregeste. Norske politikere har nedprioritert jernbanen i mange tiår. Nå er det på tide med et løft! Vi vil videre fjerne moms på kollektivtransport og etablere en bygdemiljøpakke for bedre samordning av buss-, tilbringer- og togtilbud i distriktene. Dessuten ønsker vi et fullt utbygget ladenett for elbiler, sier Liland. 

 – Til slutt må nattogtilbudet bli et ordentlig alternativ til fly både for ungdom og forretningsreisende. Vi vil ha mange flere soveplasser og priser som konkurrerer med fly, sier en kamplysten Ingrid Liland som er spent på årets Stortingsvalg. 

Les forrige sak:
|||
Vi må bevare villaksen!

Innledere på møtet var Gunnar Daniel Fordal, leder i Stjørdalsvassdraget elveeierlag […]

Close