3 °C Stjørdal, NO
30/03/2020

Over 120000 pantekroner til Røde Kors

– Jeg vil gjerne si tusen takk til alle som støtter oss med panten sin

Røde Kors-knappen på panteautomatene gir gode bidrag til Røde Kors både nasjonalt og lokalt. (Foto: Katrine Lunke)
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Fire lokallag av Røde Kors fikk totalt 122019 kroner fordi du trykket på Røde Kors-knappen på panteautomaten i fjor.

Totalt fikk Røde Kors i Trøndelag 1,7 millioner kroner fra Pantelotteriet i 2019. Det er en økning på 31 prosent siden i fjor.

– Dette er utrolige viktige midler for oss, som gjør at vi kan drive enda mer humanitært arbeid. Jeg vil gjerne si tusen takk til alle som støtter oss med panten sin, sier daglig leder for Røde Kors i Trøndelag, malvikingen Tor Andre Weiseth.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Trondheim Røde Kors er den klart største lokale mottakeren av pantepenger i Trøndelag. Lokalforeningen i storbyen passerte en million kroner i inntekter fra panteautomatene. Steinkjer Røde Kors fikk nest mest med drøyt 71000 kroner, mens Stjørdal Røde Kors fikk tredje mest i Trøndelag med 66331 kroner.

– Vi tar det som et stort kompliment hver gang noen velger å trykke på Røde Kors-knappen på panteautomaten. Midlene er et veldig viktig tilskudd for å styrke frivilligheten og opprettholde det gode tilbudet i alle våre lokalforeninger, sier Weiseth.
– Disse pengene gjør at lokalforeningene kan tilby en besøksvenn til enda flere eldre, at vi kan arrangere ferieopphold for flere familier med krevende økonomi og at alle kan føle seg trygge på tur, fordi hjelpekorpsene i hele fylket er klare for å rykke ut når det trengs, sier Røde Kors-lederen.

Totalt får Røde Kors hele 62 millioner kroner fra lotteriet for 2019. Halvparten av disse midlene går til de lokale Røde Kors-lagene.

Butikken i Trøndelag hvor størst andel av panten brukes i Pantelotteriet er Meny Lade. Her satses hele 21 prosent av all pant i lotteriet. Til sammenligning er gjennomsnittet på landsbasis 10,12 prosent.

Størst inntekter fra panten kom likevel fra kundene hos Rema 1000 Stavset. Her ble det gitt pant for hele 276555 kroner i fjor. Eneste lokale butikk på topp 20-listen er Rema 1000 Husbyfaret i Stjørdal. Pantekundene i Rema-butikken ved Evja bidro med hele 126503 kroner til Røde Kors i fjor. Det er 17. mest av alle trønderske butikker.

Dette fikk de lokale Røde Kors-foreningene fra Pantelotteriet i 2019:

Stjørdal Røde Kors: 66331 kroner.

Malvik Røde Kors: 39516 kroner.

Selbu Røde Kors: 14182 kroner.

Meråker Røde Kors: 1990 kroner

Les forrige sak:
Nå er det åpent over fjellet

Fylkesveg 705 var stengt i over 30 timer

Close