2 °C Stjørdal, NO
20/04/2019

Samler over 200 til julemiddag

||| Hanne Myrvang og Fida Afif står også i år, sammen med mange frivillige, for årets julearrangement i Fosslia fjellhall.|Det renner på med julegaver som skal under juletreet i fjellhallen, mens Fida Afif er spesielt glad for et par sko han har fått fra Christel Gustavsson Hofstad og butikken Story. Hvem som skal få pynte seg med disse på julaften har ikke Fida bestemt ennå.||
Værnes begravelsesbyrå steindag april

 – Det er langt over en måned siden folk begynte å spørre om dette, – om det blir julearrangement i år også. Det var telefoner, meldinger, folk som stoppet oss på gata. Dette betyr så mye for så mange, sier Fida Afif.

Sammen med frivilligsentralens leder Hanne Myrvang har han ingen nedtrapping fram mot julaften. Tvert i mot. Henvendelsene er mange og responsen god. «Jul for alle» er i rute, og fredag kveld skal fjellhallen pyntes til julefeiring igjen.

– Det er utrolig givende å være med på. Det er viktig for mange at vi to er til stede, og vi tar ofte barna våre med oss på feiringen, forteller Hanne Myrvang.

Sammen med 10-15 frivillige er det de som sørger for at minst 200 personer får skikkelig tradisjonell norsk julefeiring i fjellhallen.

– Mange av disse har ingen å feire julaften sammen med, og mange av de som kommer til oss på julefeiring har ikke penger til å kjøpe julemat, forteller Myrvang.

Coop Storlien artikkelnivå

Tar i mot på Vipps

Takket være mange gode samarbeidspartnere makter Frivilligsentralen å lage storstilt julefeiring i fjellhallen.

– Vi må få takke alle enkeltpersoner og bedrifter som har gitt bidrag. Vi er en veldig liten organisasjon med trang økonomi som er helt avhengige av støtte til å gjennomføre dette. Og har du lyst å bidra til enten selve arrangementet eller til å gi penger til en ekstra gave under juletreet i fjellhallen er det bare å bruke Vipps. Send til 106317, oppfordrer Hanne Myrvang.

Tidligere servering

Ribba og kalkunen serveres julaften klokka 15 i fjellhallen. Arrangementet er flyttet noe fram, og det er veldig bevisst.

– Det er to grunner til at arrangementet i år går fra klokka 14 til 18. For det første er det mange av de som ønsker å være til stede som også skal feire jul alene eller sammen med andre, og for det andre håper vi det kan gjøre det enda lettere å få med frivillige på arrangementet. Utover det blir det helt som «Jul for alle» har vært og skal være. Vi er med og bygger tradisjoner, sier Fida Afif.

Det betyr julemat, julepakker, julenisse, gang rundt juletreet og i år også en sanggjest.

– Magnus Larsen kommer og synger for julegjestene. Han ønsket å bidra og være en del av dette arrangementet. Det setter vi utrolig stor pris på, sier Hanne Myrvang, som gleder seg til å ønske hjertelig velkommen til ett av Trøndelags aller største juleselskap.

Les forrige sak:
||
Strør om seg med grusskryt

- De gjør en helt fenomenal jobb. Grustakgjengen med Egil Kleven […]

Close