-9 °C Stjørdal, NO
25/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Over 80 personer hjelper til med matserveringen

Norges beste kjøttkaker på pinne, hyllkake med trollkrem og blåbær plukket i Meråker, elgburgere og hjemmebakte kanelboller på menyen

VÆRSÅGOD: Laila Brandtzæg-Sand, Unni Hovdal Iversen og Erling Ervik er klar for servere hundrevis av tilreisende under SkiTour 2020.

SkiTour 2020 er et gigantarrangement. Ildsjelene i IL Varden Meråker har fått med seg over 80 frivillige som skal servere kortreist mat til både løpere, publikum, VIP-er og lagledere.

I et halvt år har Unni Hovdal Iversen, Laila Brandtzæg-Sand og Erling Ervik planlagt hvordan de tilreisende skal få oppleve ekte trøndersk gjestfrihet.
– Vi skal servere Norges beste kjøttkaker på pinne, hyllkake med trollkrem og blåbær plukket i Meråker, elgburgere og hjemmebakte kanelboller, sier trioen.

Servering fra tirsdag

Selv om skirennet foregår torsdag, går starten for de frivillige kokkene og serveringsfolkene noen dager tidligere. Allerede mandag kom reklameskiltopphengerne, og tirsdag rykker NRK og smørere og ledere inn i bygda og onsdag er det offisiell trening. Felles for dem alle er at de skal ha mat, opptil flere ganger daglig.
– Totalt er vi over 80 frivillige som skal servere i løpet av de dagene. Den største utfordringen blir på torsdag. I løpet av de to timene det er pause mellom dame- og herrerennet, skal vi både servere to busser med VIP-folk og publikum, sier Brandtzæg-Sand.

Dugnad på skolekjøkkenet

Tidligere på dagen er det dugnad på skolekjøkkenet.
– Da skal vi lage ferske kanelboller, som skal bringes opp i Grova. Blant de frivillige er det mange ungdommer fra 8. til 10. klasse som stiller opp, sier Iversen.
Og bare så det er nevnt; naturlig nok skal også løperne bespises på Meråker videregående skole før de fraktes med toget til Trondheim på ettermiddagen neste torsdag.

Gode avtaler

Erling Ervik er en sentral person i jobben med å tilrettelegge og klekke ut gode ideer. Selv er butikksjefen på Coop Extra også utdannet kokk og han har naturlig nok ansvaret for bestillingene.
– Mye av maten får vi fra Meråker Kjøtt, blant annet elgburgeren som vi solgte under NM i fjor og kjøttkakene som ble kåret til Norges beste. I tillegg har vi fått gode avtaler med andre leverandører som Tine, Orkla og Coca Cola. Det betyr at det blir penger igjen til idrettslaget, og det er noe av poenget når vi legger ned så mye arbeid, sier Ervik.
En ekstra spesiell smakebit har kokken på lur.
– Når de brygger øl på Teveltunet, blir det igjen mesk som vi kan benytte til å lage knekkebrød, sier ildsjelen, med et smil.

 

Les forrige sak:
– Da fikk jeg litt lommepenger

Raushetspris til hele Blinks "Jegers"

Close