12 °C Stjørdal, NO
30/07/2021

Øver på å bygge sykeleir i Stjørdalshallen

Rigger seg for «worst case»

Slik foregår øvelsene i Stjørdal kommune for tiden, via Teams. (Skjermdump)

Stjørdal kommune har ikke senket skuldrene, og planlegger fortsatt for betydelig oppblomstring av koronaviruset.

Tirsdag øvde etatsjefer og andre i Stjørdal kommune på å etablere en sykeleir i Stjørdalshallen. Det har de gjort sammen med representanter fra frivillige organisasjoner som må bidra dersom situasjonen kommer dit at dette må settes i verk.

– Vi har øvd på hva vi skal gjøre dersom kapasiteten til sykehusene er sprengt, og vi i kommunen har gjort de tilpasningene som er mulig å gjøre. Da står det i kommunens pandemi-plan at vi skal opprette en sykeleir i Stjørdalshallen, sier beredskapsrådgiver Per Martin Øfsti i Stjørdal kommune.

I og med at det er umulig å øve praktisk ble tirsdagens øvelse en «Teams-øvelse» der deltakerne gikk gjennom etablering, drift og avvikling av en sykeleir i Stjørdals største idrettshall.

Øfsti forteller at de har en plan om hvordan de skal få til dette, men at det er viktig at de tar seg tid til å øve, selv om samfunnet står midt i en pandemi.

– Vi har sett at vi har et kunnskapshull her, både i Stjørdal kommune og våre samarbeidsaktører. Det kjennes tryggere nå, så det er veldig viktig at vi tar oss tid til å øve. Vi forsøker å være proaktive i situasjonen, sier Øfsti, som sier at kommunen i samarbeid med frivillige organisasjoner skal være i stand til å håndtere 50 pasienter i en midlertidig sykeleir i Stjørdalshallen.

– Hvor realistisk er det å tro at dette kan bli en aktuell situasjon?

– Det tør jeg ikke spekulere i. Akkurat nå ser situasjonen veldig kontrollerbar ut, men vi skal ikke lenger enn til Stockholm der vi vet at de har måttet etablere en tilsvarende leir, sier Per Martin Øfsti.

Les forrige sak:
Skjervø blir ny kommunedirektør

Banksjef blir ny toppleder på Frosta

Close