-0 °C Stjordal, NO
24/02/2020

Overbeviste ingen i serieåpningen

FORTSETTER Å BIDRA: Håvard Fuglem hadde egentlig bestemt seg for å legge opp etter fjorårssesongen, men stiller likevel opp ved behov også i år. Fredag scoret han ett av målene da Stjørdals-Blink åpnet 3. divisjon med 3-2 over Meldal.

 

– Det var framfor alt en forferdelig førsteomgang av oss i dag. Meldal lå lavt og gjorde rommene små for oss, men balltempoet vårt var likevel helt fraværende og aggressiviteten var laber. Roar ga oss en skikkelig hårføner i garderoben, og i de siste 45 minuttene skrur vi opp tempoet og får til et bedre spill offensivt. Men alt i alt var dette en påminnelse om at vi ikke kan spasere oss til noen trepoengere i årets sesong, sa målscorer og fjorårets kaptein Fuglem etter den knepne seieren.

 

På hæla fra start

Da hadde 34-åringen sittet på innbytterbenken gjennom hele førsteomgang og sett et Blink-lag som ikke var til å kjenne igjen fra sine beste stunder i fjorårssesongen. Etter kun ti minutter hadde Roy Bolme løpt seg fri fra hjemmelagets forsvar, og på en utsøkt pasning fra Eirik Skjevdal satte han inn 1-0 til Meldal. Kun sju minutter senere var bortelaget nær ved å øke til 2-0, men en lobb ble reddet på streken av Olav Zanetti.

 

– Vi var virkelig ute å kjøre i denne perioden, og klarte ikke å svare på ledelsen. Det var fullt fortjent at Meldal var i føringen, mente Fuglem.

 

Trener Roar Vikvang tok grep foran den siste omgangen og satte innpå både forsvarsveteranen og Joakim Berg Fornes fra start. Fuglem skulle markere seg i målprotokollen, men aller først var det Nedzad Sisic som brakte balanse i regnskapet med et sleivskudd via stolpen og i mål etter 58 minutter. Deretter slo Jens Olav Rolstad et fint hjørnespark elleve minutter senere, og i feltet ruvet Fuglem høyest og stanget inn 2-1 til Stjørdals-Blink.

 

-Viktig å unngå blemmer

Da alle trodde seieren var i boks slo Meldal tilbake, og igjen var det parhestene Skjevdal og Bolme som spilte hovedrollene. Sistnevnte ble tomålsscorer da han lobbet over Vebjørn Skeide og det sto 2-2. Men det var enda en av aktørene som kunne juble for to mål. Avgjørelsen falt på corner etter 78 minutter, og igjen var det Rolstad som sto for assisten. Nedzad Sisic fikk hodet på ballen og nikket inn 3-2 og tre poeng til Stjørdals-Blink.

 

Trener Vikvang var fornøyd med hvordan spillerne reiste seg etter den svake førsteomgangen, og mente at det aller viktigste var å åpne sesongen med seier og en god start.

 

– Det er aldri enkelt å spille mot lag som legger seg lavt, slik som Meldal gjorde i dag. Andreomgangen er positiv med gode dødballer, og vi fikk vendt spillet i mye større grad enn før pause. Imidlertid fortsetter vi med å være uryddige i fasongen, og vi gir bort flere baller som Meldal ikke lykkes med å utnytte. Det viktigste var å unngå en blemme i seriens første kamp, men vi fikk en skikkelig påminnelse om at ingenting går av seg selv og at ingen kamper i år vil bli enkle.

 

Cup mot Byåsen i morgen

Prestasjonen må heves betraktelig til de kommende kampene i 3. divisjon, og allerede i morgen kveld må spillerne være på tå hev og levere fra øverste hylle. Kl. 18 møter Stjørdals-Blink Byåsen borte i første runde av årets Norgesmesterskap.

 

– Det blir en helt annen kamp enn mot Meldal. I morgen er det Byåsen som skal styre kampen, og det er de som er favoritter og har presset på seg. De har gode og raske kantspillere og er kanskje det aller beste andredivisjonslaget i Trondheim, men vi har ingenting å tape. Dersom vi klarer å være kompakt i midtbaneleddet og kjører raske kontringer finnes det absolutt muligheter for at vi kan slå Byåsen ut av cupen, sier Håvard Fuglem.

 

Midtstopperen hadde i utgangspunktet tenkt å legge opp etter fjorårets sesong, men ombestemte seg og vil ventelig bli en viktig brikke for Stjørdals-Blink også i år.

 

– Jeg ble far i januar, og dette, kombinert med jobbsituasjonen, gjør at jeg ikke har like mye tid til fotballen lengre. Etter noen diskusjoner på privaten og med Roar har jeg likevel bestemt meg for å bidra når det er behov, og jeg blir brukt på banen når det trengs. Ivar Arnljot Sandvik har allerede tatt over kapteinsbindet, og jeg har absolutt ingen problemer med å ikke få like mye spilletid lengre. Formen er veldig bra, og dersom det er behov for meg stiller jeg opp. Uansett vil jeg fortsette å engasjere meg i Stjørdals-Blink også utenfor banen, blant annet med å sitte i sportslig utvalg. Det er fantastisk å være en del av dette miljøet, skryter han.

 

 

 

Les forrige sak:
”Lekker” Martin Moes hemmeligheter

  Martin Moes samling dannet grunnlaget for å opprette Stjørdal museum. […]

Close