8 °C Stjørdal, NO
23/09/2020

– Overgikk alle forventninger

49 ungdommer meldte seg til dommerkurs

STOR OPPSLUTNING: 49 ønsker å bli dommere innen minihåndballen, og her er en god del av dem samlet under en samling før de skulle prøve seg i helgens miniturnering i Lånkehallen.

For noen uker siden etterlyste håndballklubbene i Stjørdal ungdommer som kunne tenke seg å dømme minihåndball. Responsen var overveldende.

– Totalt meldte det seg 49 ungdommer, og det overgikk alle forventninger. Vi hadde vært glade om det kom ti, sier Linda Tomren, dommerkontakt i Lånke IL og primus motor for prosjektet som har som mål å rekruttere ungdommer til å starte med håndballdømming i tidlig alder.
Håpet er at de vil fortsette som dommere i seriespill når de blir gamle nok.
Allerede i helgen var de unge dommerne i ilden under Lånke ILs minicup i Lånkehallen, hvor 39 av dem fikk prøve seg med dommerfløyta. De andre ti hadde ikke anledning denne gangen, men får tilbud om å bli med ved neste mulighet.

Samarbeidsprosjekt

– Ungdommer fra både Lånke, Fram, Hegra, Stjørdals-Blink, Remyra og Stjørdal Håndballklubb er representerte, og klubbene samarbeider om denne dommersatsningen. Klubbene har jobbet godt med rekrutteringen, og i tillegg fikk vi drahjelp fra Stjørdals-Nytt som skrev om prosjektet. Mange meldte seg på etter at de hadde lest artikkelen, sier Tomren.
Nå må klubbene jobbe hardt for å beholde så mange av ungdommene som mulig i årene fremover.
– Vi ønsker å beholde så mange som mulig, og det er unikt å ha 50 navn å bygge videre på. I januar skal vi kjøre barnekamplederkurs, og vi kommer til å arrangere samlinger for dommerne. Vi ønsker å bygge et godt dommermiljø, sier hun.

Dommermangel

To av ungdommene som tok sjansen var Sara Dullum Wintervold (13) fra Hegra og Sebastian Eimhjellen Mathisen (16) fra Stjørdals-Blink. Begge er klar over hvorfor klubbene jobber så aktivt med å rekruttere unge dommere.
– Jeg spiller på 16-årslaget til Blink, og vi har opplevd at det kun har vært en dommer på banen. Det er for lite i 16-årskamper. Vi har alltid fått dommer, men noen ganger har det bare vært så vidt, sier Mathisen.
– Jeg synes det er artig å holde på med noe når jeg ikke spiller for 13-årslaget til Hegra. Dessuten er det fint å være dommer slik at andre lag får dommere på kampene, sier Wintervold.

Tjener lommepenger

Duoen er likevel usikker på om de kommer til å fortsette som pipeblåsere når de blir eldre.
– Jeg vet ikke om jeg vil fortsette som dommer. Jeg driver med mye annet, men hvis det blir mulighet kan det hende, sier Mathisen.
– Akkurat nå er det minicuper som er mest aktuelt, og det som er fint er at vi også tjener noen kroner. Vinn-vinn, sier Wintervold.

Les forrige sak:
Juleteater på gården

Søndag blir det skikkelig julestemning i Svedjan

Close