5 °C Stjørdal, NO
19/03/2019

Overrasket 15 personer med gratis ved til jul

|| Aslak Rønning var fast bestemt på at han ikke skulle fotograferes under sin gode gjerning, men her har han vært og satt igjen en del sekker.||

– Det er artig å gjøre folk glad, sier Aslak Rønning. Han ønsker egentlig ikke så mye oppmerksomhet om det han har gjort de siste dagene før jul. Pensjonisten fra Sona, som nå bor i Stjørdal, blånekter på vårt spørsmål om å få ta et bilde, men prate kan han godt gjøre.

– Jeg lagde litt ved i sommer. Ungene har fått det de trenger, og så lenge jeg bare har elektrisk oppvarming hadde jeg ikke bruk for det. Da fant jeg ut at jeg skulle gjøre noe lurt med resten, sier Aslak Rønning.

Det lure var at han pakket veden i 60-liters sekker og lempet dem inn i bilen. Før han leverte ut var han innom både Fides og Frivilligsentralen og fikk navn og adresser på personer de mente hadde bruk for litt ekstra ved og varme.

Rønning satte seg inn i bilen og kjørte på kryss og tvers i kommunen. Hos bortimot 15 personer og familier satte han igjen en bra dunge med vedsekker.

Coop Storlien artikkelnivå

– Jeg lastet full bilen. Der var det plass til 13 sekker i gangen, så det ble da ganske bra med ved på de fleste jeg var innom, sier Rønning.

Han er en rastløs og godhjerta pensjonist. Derfor gjorde det godt å se reaksjonene hos de som fikk ved.

– Det var veldig bra betaling for min del å se hvor glade de ble for veden, sier Aslak Rønning. 

Les forrige sak:
||
Tydal får plass i cupen

I mars 2017 ble det enn dog tap for Orkla FK «hjemme» […]

Close