5 °C Stjørdal, NO
26/02/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 08

Overrasket over E6-stans

Men Rolf Charles Berg er sikker på at ny E6 vil bli bygd der den er planlagt

Leder Rolf Charles Berg i Utvalg Plan og Miljø sier han er litt overrasket over at statsforvalteren i Møre og Romsdal opphevet E6-vedtak på Hell. (Arkivfoto) Leder Rolf Charles Berg i Utvalg Plan og Miljø sier han er litt overrasket over at statsforvalteren i Møre og Romsdal opphevet E6-vedtak på Hell. (Arkivfoto)
Søknadsfrist – mobilbanner

Planstopp for ny E6 i Stjørdal. Statsforvalteren i Møre og Romsdal opphevet ja til E6-anlegget på Hell. Kommunestyret utsatte reguleringsplanen fra Kvithamar.

– Jeg er skråsikker på at ny E6 vil bli bygd der den er planlagt. Men Nye Veier kan bli nødt til å stoppe anleggsarbeidene midlertidig, sier leder Rolf Charles Berg (Sp) i Utvalg Plan og Miljø i Stjørdal.
Statsforvalteren i Møre og Romsdal opphevet utvalget sitt vedtak som muliggjorde anleggsstart på Hell. Det er uavklart hva som nå vil skje. Det kan bli anleggsstopp.
Kommunestyret i Stjørdal utsatte torsdag 28. januar reguleringsplanen for ny E6 Kvithamar – Åsen. Uten vedtatte reguleringsplaner kan ny E6 ikke bygges.
– Ingen omkamp
– Dette vil ikke innebære omkamp om hvor ny E6 skal gå, sier Rolf Charles Berg. Han tror reguleringsplanen nordover kan bli behandlet på nytt i planutvalget i Stjørdal 10. februar. Kommunedirektøren må lage nytt saksfremlegg. Utvalget vil avgjøre om de kan tilrå kommunestyret å vedta.
Litt overrasket
Rolf Charles Berg sier han er litt overrasket over at vedtaket som ga grønt lys for E6-arbeidene på Hell ble opphevet. Det opphevete vedtaket innebar ja til et areal som riggområde, anleggsarbeidene, og at miljøundersøkelser skal utføres. Statsforvalteren i Trøndelag ba om setteforvalter. Som altså opphevet vedtaket som gjorde anleggsstart mulig.
Dermed er status ingen godkjente reguleringsplaner for ny E6 i Stjørdal kommune.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Marianne Flekstad Johnsen)
Brannvesenet rykket ut til næringseiendom i sentrum

Forbipasserende reagerte på utløst brannalarm

Close