13 °C Stjørdal, NO
22/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 25

På denne restauranten får du ikke komme på middag før i april

– Det har vært helt vilt. Hittil har vi fått 800 bookinger,

Anne-Berit Hagen Auran og Ola Hagen Auran gleder seg til at Einberget skal stå ferdig til åpningen 9. oktober. Hunden Nala er lykkelig uvitende om det store arbeidet som foregår på gården.

Einberget åpner 9. oktober, men skal du bestille bord må du vente helt til i april for å få plass.

– Det har vært helt vilt. Hittil har vi fått 800 bookinger, og vi har ingen ledige plasser før i april, sier Ola Hagen Auran.

52-åringen og kona Anne-Berit Hagen Auran bestemte seg for et par år siden for at de ville bruke låven på gården Einberget på Skatval til restaurant etter at de en lengre periode har drevet med home dining i hjemme på kjøkkenet og i stua.

– Det ble for slitsomt. Vi har to barn, og vi kunne ikke okkupere kjøkken og stue med 20 gjester flere kvelder i uken. Det ble mye arbeid og lite inntekter. Dermed var valget; enten å gjøre noe med det eller begynne som hodejeger igjen, sier Auran, som tidligere jobbet som hodejeger i Oslo.

Sentralt kjøkken

Derfor tok de valget om å skape sin egen arbeidsplass. Nå nærmer restaureringen av låven på gården, som har et budsjett på 1,5 millioner kroner, seg slutten. I tillegg til å bli kjent med fornøyde gjester, er målet at Auran skal kunne tjene nok på restaurantdriften, som kommer til å ha åpent noen dager i uken, til at han kan ta seg ut en årslønn.

– Her inne blir det garderobe og handikaptoalett, der skal vi ha bar hvor gjestene kan ta et glass vin og kose seg i loungen ved siden av før de setter seg til bords.

Ole Hagen Auran viser oss rundt på byggeplassen, som etter hvert er i ferd med å ta form. Restauranten skal ha plass til tyve gjester og midt inne i lokalet får kjøkkenet en sentral plass. Her skal maten tilberedes og danderes på tallerkene i gjestenes påsyn.

Ola Hagen Auran jobbet tidligere som en matglad hodejeger. Nå skal han sammen med kona drifte sin egen restaurant på gården som ligger like ved Vinge på Skatval.

– Bordet er på 13,5 kvadratmeter og er ni meter langt, og kan deles i tre. Bredden er 1,5 meter, og det betyr at enmeteren blir overholdt, og vi setter inn store vinduer slik at folk kan se utover fjorden, sier han.

Ikke utdannet kokk

Auran har alltid vært interessert i mat og matlaging.

– Jeg er vokst opp på gård og har holdt på med partering dyr og laget mat fra bunnen av, men jeg har ingen kokkeutdanning. Den verdenskjente kokken Heston Blumenthal hadde heller ingen kokkeutdannelse. Han var pengeinnkrever før han ble kokk, sier Auran, smilende.

Han lover at gjestene skal få oppleve smaksoverraskelser i fleng, og målet er å benytte råvarene som finnes i nærområdet. Ut gjennom låvevinduene kan man se både fjord og åkrer, og vrir man en smule på hodet dukker både skog og fjell opp.

– Vi skal hente råvarene lokalt, og komponere rettene etter sesongvariasjonene. Alt fra sjøkreps til rein og hjort blir å finne på tallerkene. Dessuten har vi dølakalven Gullbrand stående på en gård. Han skal slaktes om et par måneder. Dølafé har det beste røde kjøttet jeg har smakt, og jeg har smakt mye, sier han.

Leker med smaker

Auran gleder seg til å komme i gang med Einberget.

– Jeg har alltid likt å lage mat og leke med smaker. Jeg gjør gjerne rettene litt annerledes, slik at smaksbildet blir overraskende, sier Auran som gjennom sin tidligere arbeidsplass ble kjent med mange kjente kokker.

Han har også fått jobbe i den kjente Michelin-restauranten Fagn i Trondheim.

Gjestene som kommer vil få servert en meny bestående av et sted mellom 10 og 15 retter, og få muligheten til å supplere smaksopplevelsen med en tilpasset vinmeny. Prisen kommer til å ligge på 1000 kroner for hver av menyene. Sammenligner man med gourmetrestauranter andre steder, er det å betrakte som billig.

– Det er en helt bevisst strategi. Vi ønsker at våre kunder skal komme tilbake gjerne to-tre ganger om året, og da kan ikke prisene være for høye. Med dette prisnivået vil et besøk hos oss være en hyggelig ting folk kan spandere på seg oftere i stedet for at de må spare i lang tid, sier Auran.

Les forrige sak:
Den deilige dagen derpå

Familiens snap-konto fikk kjørt seg

Close