15 °C Stjørdal, NO
25/08/2019

– På høy tid med søndagsåpent

Bygdas største butikk er interessert i åpne dører på søndag

Butikksjef Erling Ervik ved Extra Meråker er ikke bastant, men er forholdsvis tydelig, på at bygdas største dagligvarebutikk kommer til å holde åpent på søndager om det blir tillatt. (Arkivfoto: Frank Skaufel) Butikksjef Erling Ervik ved Extra Meråker er ikke bastant, men er forholdsvis tydelig, på at bygdas største dagligvarebutikk kommer til å holde åpent på søndager om det blir tillatt. (Arkivfoto: Frank Skaufel)

– Det er ikke jeg som bestemmer dette, men vi er klare.

Det sier Extra-sjef i Meråker, Erling Ervik, om at kommunen nå ønsker å søke om å få ha søndagsåpne butikker og spisesteder. På høy tid, i følge Ervik.

– Jeg tror det er 10-årsjubileum i år for denne saken. Vi har mast opp gjennom årene for å få kommunen til å søke, så nå er det en formell henvendelse fra næringsforumet som sektorsjefen tok tak i, sier Ervik.

Han vil ikke være bastant på at bygdas største dagligvarebutikk, Extra, kommer til å ha åpent alle søndager om muligheten byr seg.

– Dette vil bli en vurdering som Coop Midt-Norge må gjøre, men vi er iallfall fornøyde dersom vi får muligheten, sier Ervik, som viser til at antall fritidsboliger og hytter i Meråker er høyere enn antall boliger.

– For å ta påska som et eksempel; bygdas befolkning er mer enn fordoblet, men vi har hatt stengte butikkdører. Likedan i andre høytider og søndagene i vinterferien, sier Extra-sjefen.

Coop Storlien artikkelnivå

Ervik er opptatt av at besøkstallet i Meråker har «flatet ut». Ikke i form av at det har gått nedover, men at det er jevnt høyt året rundt.

LES OGSÅ: Nå kan det bli søndagsåpne butikker

– Det vi merker er at hyttefolket bruker hyttene sine året rundt. Der Meråker før var stor på vinterturisme er det nå mye folk i bygda i helgene året rundt. I tillegg er det store og små arrangement og treningssamlinger og lignende omtrent hver eneste helg, påpeker Erling Ervik.

Han håper og tror at politikerne velger å søke om å bli en «typisk turistkommune», som er betegnelsen de må ha for å kunne ha åpne butikkdører på søndager, og at Fylkesmannen sier ja til det.

– Jeg aner ikke hvor lang tid det eventuelt tar før en slik søknad behandles, men det hadde vært fint om vi kunne fått muligheten til søndagsåpent i løpet av året og gjerne i løpet av sommeren. Så er det jo sånn at dette er en mulighet, og ikke noe man må være med på, sier Erling Ervik ved Extra Meråker.

Les forrige sak:
Innbrytere på frifot

Foreløpig uvisst om noe er stjålet fra bedrift

Close