12 °C Stjørdal, NO
11/07/2020

På reise med gjetergutten

alt

 

Reisen foregår i boken «Alkymisten» av den kjente brasilianske forfatteren Paulo Coelho. Elevene deltar også i skrivekonkurransen «Skriv din drøm» i regi av Bazar forlag som har gitt ut boka om Santiago. Elevene har samarbeidet i tekstutformingen.

 

Forlaget mottok 3000 bidrag og fire av dem kom fra Halsen ungdomsskole. Forlaget har valgt ut 65 tekster som står igjen. Og alle de fire bidragene fra Halsen U er fortsatt med! Finaleheatet består av 30 tekster. Nå er elevene spente på hvor langt de vil komme.

 

«Alkymisten» er en snodig tekst som henvender seg til alle. Den kan leses på mange måter. Elevene har gjennom sin innsats allerede blitt berømmet med flotte bokpakker og Krone-is fra rektor. Forlaget trekker ut 10 vinnere som får sine bidrag lest inn på en eksklusiv lydbok, innlest av en profesjonell skuespiller. Deltakerne kan også vinne lesebrett.

 

Historien om den andalusiske gjetergutten Santiago har skapt stor interesse blant elevene. Her er de tatt med på en lang og begivenhetsrik reise fra markedene i Tanger til pyramidene i Egypt. Blant de menneskene han møter er også en alkymist. Med Alkymisten har Paulo Coelho skapt en moderne klassiker som har inspirert millioner av mennesker til å finne sin egen veg.

 

Gjennom møtet med Santiago tar elevene del i den kraften som ligger i drømmer. Hvilke drømmer har jeg? Forfatteren ber oss lytte til vårt hjerte. På denne måten har elevene blitt stimulert til å skrive. Mitt møte med boka – kanskje er dette noe å skrive om? Boka gir elevene et positivt fokus både på lesing, skriving og skole. Historien omtales gjerne som «boka som har fått verden til å drømme».

Læreplanen fordypning i norsk 8. – 10. trinn understreker den økende betydningen av å uttrykke seg skriftlig gjennom utviklingen av digitale kommunikasjonsformer.

 

«Alkymisten» oppmuntrer alle til å finne sin egen veg.

 

 

Les forrige sak:
Vi ønsker å hjelpe alle som har fått sykdommen demens. Enhetsleder Liv Heidi Valla og vernepleier Elin K. Johnsen er klar for å yte god hjelp
Åpenhet om demens

  Som vanlig ble det en utrolig flott familiedag for pasienter […]

Close