8 °C Stjørdal, NO
10/08/2020

På vandring langs sjøkanten

Trekkfugler og fuglekikkere er to gode vårtegn

Det var god oppslutning om fuglevandringa i Halsøen søndag. Norsk Ornitologisk Forening avdeling Stjørdal kikket etter trekkfugler i fjæra. Tjeld, gravand og storspove var sammen med sandlo arter av trekkfugler som ble observert. Det var god oppslutning om fuglevandringa i Halsøen søndag. Norsk Ornitologisk Forening avdeling Stjørdal kikket etter trekkfugler i fjæra. Tjeld, gravand og storspove var sammen med sandlo arter av trekkfugler som ble observert.

Søndag inviterte den lokale fugleforeninga til fuglevandring langs Tangen i Halsøen. Et 20-talls deltakere fikk oppleve flere arter trekkfugler.

Våren er tydelig i anmarsj og synlige bevis var det mange av da fugleforeninga startet sin vandring. Tjelden har ankommet i stort antall. Med sine trillende vårlyder er denne arten et sikkert vårtegn. Flere par gravender var også kommet på plass i Halsøen. Leder Per Inge Værnesbranden i foreningen lokalt er godt fornøyd med oppslutningen både blant fugl og folk.

– Vi hadde litt kald vind langs fjorden. Det så ikke ut til å legge noen demper på oppslutningen. Fjæra sjø ved start ga mye fugl både i Halsøen og langs Langøra. Totalt observerte vi et 20-talls arter i et sentrumsnært område som har stor betydning ikke bare for fugler, men også for folk som legger turen langs sjøen for å oppleve nærnatur. I vannmassene finner mange fuglearter næring til trekket videre. De fleste skal nok etablere pardannelse og hekke om ikke mange ukene. Da trenger fuglene næring som de finner i fjæra, forklarer Per Inge Værnesbranden.

Sandlo, siland, storspove, brunnakke, kvinand og krikkand var blant artene som søndag ble sett i Halsøen. Vandringen startet ved gråelvosen og gikk til Equinor-bygget i Halsøen.

Tjelden har ankommet i stort antall langs fjorden. Langs Halsøen og ved gråelvosen trives den gjerne på stolpene i sjøen.
Tjelden har ankommet i stort antall langs fjorden. Langs Halsøen og ved gråelvosen trives den gjerne på stolpene i sjøen.

Les forrige sak:
Hund savnet etter telttur

Gordon setter har kommet bort fra eieren

Close