13 °C Stjørdal, NO
07/07/2020

Padlere strømmer til kurs

Fyller opp kajakk-kurs i full fart

KLAR FOR SJØEN: Disse lærte grunnleggende padling på Selbusjøen sist helg. Sittende fra venstre: Ådne Solli, Åsmund Solli og Finn Håkon Solli. Stående fra venstre: Christel Gustavsson, Ruth-Elin Ingeborg Øfsti, Bjørn Ivar Krogstadmo, Gerd-Inger Krogstadmo og Sigrun Solli. (Foto: Privat)

I løpet av sommeren får mange kajakkpadlere sin grunnleggende opplæring på Selbusjøen. Bedriften My Adventure opplever rekordinteresse for sine kurs.

Helt siden 2013 har ekteparet Marte og Terje Aas Sæterhaug drevet firmaet My Adventure, som tilbyr opplæring i kajakkpadling. Takket være årets spesielle omstendigheter har pågangen vært uvanlig stor i sommer.
– Så langt har vi hatt to fulle kurs, og vi skal ha fire til. Der er det fortsatt noen ledige plasser, men ikke veldig mange, sier Terje Aas Sæterhaug.
I løpet av 16 timer på ei helg får åtte nye kajakkpadlere lære seg grunnleggende teknikk og redning.
Både herr og fru Aas Sæterhaug har jobber i tillegg til bedriften, men det er ingen tvil om at 2020 blir et rekordår for My Adventure.
– Det kurset vi hadde sist helg var et ekstrakurs vi satte opp, så dette er veldig artig.
– Hvem er det som melder seg på kajakk-kurs?
– Det er folk i alle aldre fra hele Trøndelag. Erfaringsmessig er det særlig damer fra 35 til 50 år som drar med seg mennene på kurs, sier Terje Aas Sæterhaug.
Mange av kursdeltakerne har padleerfaring fra tidligere, men My Adventure-sjefen sier at mange av disse angrer seg for at de ikke har vært med på kurs tidligere.
– Hvor skal så kajakk-ekteparet selv på ferie i sommer?
– Det blir vel stort sett på Selbusjøen for å holde kurs, sier Terje Aas Sæterhaug og flirer. – Det blir vel en padletur også, men det blir hjemmeferie i stor grad.

 

Les forrige sak:
Torsdag klokka 19: Ska-frika live på skjermen

Se dem live på s-n.no og på Stjørdals-Nytt sin Facebook-side

Close