11 °C Stjørdal, NO
19/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 24

– Pandemien hindrer oss ikke i å gjøre en innsats for miljøet

Åtte lokale skoler deltar i et landsdekkende miljøprosjekt

Halsen barneskole er én av skolene som deltar i årets store miljøprosjekt. (Arkivfoto) Halsen barneskole er én av skolene som deltar i årets store miljøprosjekt. (Arkivfoto)

Mandag 12. april gikk startskuddet for Batterijakten 2021. De neste tre ukene skal nærmere 15.000 fjerdeklassinger fra hele landet konkurrere om å samle inn flest mulig brukte batterier og levere dem til gjenvinning.

Batterijakten er en landsdekkende skolekonkurranse for fjerdeklasse som varer fra 12. april til 2. mai. Her skal elevene lære om gjenvinning, kretsløpstenkning og hvordan vi kan bli bedre på å ta vare på jordas ressurser.

Dette er den niende utgaven og Miljøagentene håper dugnaden kan bli et lyspunkt i et år med restriksjoner og nedstenging.

Pandemien hindrer oss ikke i å gjøre en innsats for miljøet. Barn er flinke til å finne løsninger, og vi gleder oss til å se nye og spennende måter å samle inn husholdningsbatterier på, sier Julie Vestgren Pettersen, prosjektleder i Miljøagentene.

Åtte skoler og 12 klasser

Fra Værnesregionen er det åtte skoler og 12 fjerdeklasser som deltar fra Frosta, Åsen, Malvik og Stjørdal.

Skolene som deltar i prosjektet er Frosta skole, Åsen barne- og ungdomsskole, Saksvik skole, Sveberg skole, Hommelvik skole, Skatval skole, Kvislabakken skole og Halsen barneskole.

Å se på batterier og annet elektrisk avfall som ressurser, er noe vi lærer oss i ung alder, forteller hun.

Siden oppstarten i 2013 har elever landet rundt samlet inn over 562 tonn husholdningsbatterier. Målet er å øke miljøengasjementet blant elevene som deltar, og at de kan lære mer om gjenvinning og kretsløpstenkning.

30.000 kroner i potten

Konkurransen i år er tilpasset slik at den kan gjennomføres på smittevernvennlig vis. Elevene oppfordres til å ikke gå fra dør til dør, men samle inn batterier på andre måter. Ifølge Pettersen får klassene også ukesoppdrag, som kan løses både på skolen og hjemmefra, for å samle ekstra poeng.

Hovedpremien, som er på 30.000 kroner, oppfordres elevene til å bruke på miljøfremmende aktiviteter for hele klassen.

Les forrige sak:
Bandet Adventure kommer med to album i 2021.
Har skrevet musikk om livet til en seriemorder

Bandet utgir to album i år

Close