4 °C Stjørdal, NO
19/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Et paradis for mange

– Det er en utrolig fin plass å ta med barna for å fylle rolige dager

Pust i bakken: Sunniva Nilsen og Stein Midtsand Andersen tar en velfortjent pause sammen med datteren Helena. Minste barnet, Noah lå i barnevogn like ved.

Den tidligere militærleiren har blitt en flott tumleplass for mange. Barnefamilier, vennegjenger, folk som ønsker å rusle ved sjøen, grille sin egen mat, eller rett og slett sikre seg nystekte brød første påskedag. Midtsandtangen er mulighetenes sted.

Av Arne Brunes

Malvik kommune har opparbeidet det 150 dekar området på en forbilledlig måte. Alle hensyn er godt ivaretatt, og området er miljøskapende og gir en ro i sjelen. At strømmen av besøkende er jevn i påsken, vitner til at ikke alle drar til fjells. De to siste koronapåskene er ikke enestående, og her møtes folk året rundt med ulike formål.

Kommer seg ut av byen

Mange fra Trondheim finner også veien til Midtsandtangen friluftsområde. Håkon Øye Amundsen hadde tatt med barna Tobias (6) og Milla (3) på en kvarters biltur fra Utleira. Barn og det våte element er en god kombinasjon, og de to små boltret seg med spade og bøtte i sanda.

– Vi var her i går også, da lærte vi at det er greit å ha med ekstra votter og klær. Det er en utrolig fin plass å ta med barna for å fylle rolige dager. I tillegg er det veldig trygt her med lang sandstrand. Hit drar vi ofte hele familien om sommeren, sier Øye Amundsen.

Sand og vann: Barn tiltrekkes det våte element. Håkon Øye Amundsen hadde tatt med barna, Tobias og Milla til sandstranda.

Vanligvis bruker familien som opprinnelig er fra Namsos å leie hytte i påsken.

– Vi hadde bestilt hytte i Bjørgan, men kansellerte, sier far i huset.

Øye Amundsen forteller at de har området til sin faste badeplass, så ball og sparkesykkel er også ofte med til Midtsandtangen.

Bruker nærområdet

Stier slynger seg rundt det tilrettelagte friluftsområder, og noen benker er plassert til å ta en pust i bakken. Stein Midtsand Andersen og Sunniva Nilsen hadde slått seg til ro sammen med datteren Helena (2), og Noah godt plassert i barnevogna.

– Vi har møtt venner her, og i går grillet vi, sier de.

Pust i bakken: Sunniva Nilsen og Stein Midtsand Andersen tar en velfortjent pause sammen med datteren Helena. Minste barnet, Noah lå i barnevogn like ved.

De bor rett ovenfor jernbanen og hovedveien, og bruker området aktivt. Her kan det grilles med fastmonterte griller ved paviljongen Ly og Le.

– Påsken ellers har vært fin der vi har måtte forholdt oss til vår familie-kohort.

Duften av nybakt brød

Inne på området finnes et håndverksbakeri, Brød & Sånt. Runar Asp kommer til bilen med en pose med ferskt brød. Det er få utsalg som kan presentere det første påskedag.

Fornøyd kunde: Runar Asp setter pris på å ta turen ned til Brød & Sånt for å skaffe ferske grovbrød.

– Jeg bor oppe på Sveberg og bruker å dra ned hit i ny og ne for å sikre meg nystekte brød. I år har det vært hjemmepåske, noe som medførte mange gåturer og litt våronn i hagen, sier Asp.

Inne i kafeteriaen til bakeriet er det en jevn strøm med kunder. Nina Lein, Mina Sandnes og Andrea Stokke bak disken har nok å henge fingrene i. Smakfulle boller i forskjellige utførelser og nydelig kaffe gjør at kundene kommer tilbake. Her er det godt utvalg til små og store.

– Vi har hatt bra besøk i påska. Jeg har jobbet hele påsken, og ellers studerer jeg i Bergen. Regner med det blir noen arbeidsøkter igjen til sommeren, sier Andrea, som er søster til eieren av bedriften.

Fullt kjør: Travle dager i påskehøytiden. Fra venstre: Nina Lein, Mina Sandnes og Andrea Stokke.
Daglige turer

Midtsandtangen friluftsområde er universelt utformet. Det yngler av barn på en kombinasjon av sykkel og skatepark. Noen går tur i god fart, og selv om det ikke er den lengste løypen, ryr kilometerne på hvis man går nok runder.

Barna koser seg med sykler, sparkesykler og brett på godt tilrettelagt område.

Edin og Esma Saric bor i byggefeltet Smiskaret og er flittige brukere av fasilitetene.

– Vi bor såpass nære, slik at det nesten blir en daglig tur for oss. Det er en fin plass å gå, sier paret som opprinnelig kommer fra Bosnia.

– Vi har bodd her i 27 år og begge har fast jobb i Malvik kommune. En fin arbeidsplass, sier de.

Bruker turmuligheten: Edin og Esma Saric bor i nærheten og tar runder på friluftsområdet som god trim.
Brukes til alt

For innbyggerne i nærheten kan Midtsantangen friluftsområde fortone seg som en ekstra uteplass. Tonje Johnsen var der med familien første påskedag. De bor på Torp, en fin sykkeltur unna.

Johnsen kommer gående sammen med barna Sofia (6) og Olivia (3). Sofia tok sparkesykkelen i dag mens Olivia har tohjulssykkel med støttehjul.

– Vi er ofte her, og ikke bare når det er sommer. I vinter var det aking på de opparbeidede haugene, og når det er varmt blir det bading. Bursdager legges ofte hit, så vi kan si at stedet brukes til alt, utdyper Tonje Johnsen.

Flittige brukere: Tonje Johnsen og familien bruker Midtsantangen friluftsområde hele året. Barna Sofia på sparkesykkelen og Olivia koser seg.

Les forrige sak:
Helltunnelen (Illustrasjonsfoto)
E6-tunnel stengt på grunn av løse kajakker

Var midlertidiig stengt i sørgående retning

Close