-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Paret får ansvaret for driften i tre måneder. Nå skal de overbevise kundene

Andreas Nesheim og Emilie Harper Vegmo er i ferd med å etablere seg i Selbutunets lokaler for å satse på mat for absolutt alle. Foto: Maiken Gjærevold Andreas Nesheim og Emilie Harper Vegmo er i ferd med å etablere seg i Selbutunets lokaler for å satse på mat for absolutt alle. Foto: Maiken Gjærevold

Konferanse og overnattingsstedet Selbutunet ligger ute for salg, i mellomtiden flytter Andreas Nesheim og Emilie Harper Vegmo inn. Dette sier de om driften fremover.

– Det blir spennende å se hvordan vi blir mottatt, sier Emilie Harper Vegmo og Andreas Nesheim.

For ett og et halvt år siden startet de sitt eget enkeltmannsforetak på Kvål, kalt Vårt Kjøkken. Bakgrunnen for oppstart skyldtes Vegmos forkjærlighet for, og Nesheims utfordringer med mat.

– Jeg sliter med melkeproteinallergi. Dette er en allergi som er vanskelig på den måten at det nesten ikke er mulig å finne mat som man ikke blir dårlig av. Restaurant er omtrent utelukket, da de aller fleste måltidene inneholder spor av dette, forklarer Nesheim.

De møttes mens Vegmo var kokkelærling, og i løpet av den perioden forsøkte hun å tilpasse og lage mat som kunne passe for en allergiker.

– Til slutt ble det så vi fikk laget retter som er allergivennlige, men som likevel smaker som en vanlig rett man ville kjøpt på restaurant. Dette betyr at i all hovedsak skal all mat fra oss være allergivennlig, og det er kjernen i konseptet, sier han videre.

Tre måneders gratis drift

For noen uker siden ble Selbutunet lagt ut for salg til 5,6 millioner kroner. De tidligere driverne av Selbutunet Lounge ønsket å selge, frem til de plukket opp parets Spleis i en avis.

– Vi fikk tilbud om å drifte vårt eget konsept i tre måneder gratis, og for oss var det lite som tilsa at dette var noe vi kunne si nei til. Det er en stor sjanse for oss, forklarer Nesheim.

Ifølge paret er det mye som endres nå fremover. Blant annet jobber de med å danne sitt nye selskap, Nesheim Catering, som de ønsker å satse på i selskapslokalene i Selbu fremover.

– På mange måter gir vi opp det lille vi har, for å prøve her. Deretter får vi se hvordan vi blir mottatt. Vi har lenge vært på jakt etter nye lokaler, med en 1,5-åring i huset blir det vanskelig å fortsette driften hjemme, sier Vegmo.

Ambisiøst mål

Paret har i tillegg til sønnen, også fått med bestemor på et tremåneders opphold i Selbu. Det er undervurdert hvor mye som ligger bak en gründers mål og drømmer, men denne familien gjør det tydelig at skal man satse, satser man alt.

– Det er mange som setter livet på vent for at vi skal få til dette. Vi er veldig spente på de neste månedene og vi har satt et ambisiøst mål om 200 selskapsgjester innen nyttår, forklarer Nesheim.

Storsalen har de delt opp i to, for å gjøre plass til to selskap samtidig. Ettersom det nærmer seg jul, er det julebuffet som vil stå høyt i fokus, i tillegg til kaker og annet som kan friste alle og enhver.

– Vi kommer også til å stille på julemarked i Stjørdal søndag 28. november. Da tar vi med oss søndagskaffen ned og vil stille med stilige småkaker og en litt annen meny, legger Vegmo til.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Marianne Flekstad Johnsen)
Kontroll på E14. Her er dagens resultat

Close