7 °C Stjørdal, NO
26/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Parkering med og uten skiver

ETTER VÅR MENING:

Det har vært stor etterspørsel og i tider mangel på parkeringsskiver i Stjørdal i vinter etter at det ble innført tidsbegrenset parkering i Søndre gate. Nå begynner de aller fleste brukerne av parkeringsplassene som har fått timeparkering å tilpasse seg den nye ordningen. Men hva med de som kommer til Stjørdal for første gang?

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

 

Vi kjenner til tilfeller der personer fra andre kommuner kommer til avtalt møte i Stjørdal. Det er som kjent trangt om parkeringsplassene i områdene rundt Rådhuset som også er åsted for mange møter. Bilister søker mot Søndre gate og her kan de finne ledig plass.

 

Da blir de oppmerksomme på at skilt P-skiltet som angir parkering i maks timer i tidsrommet 08 – 17 (09-15). Bilisten ser tidsrommene, merker seg de to timene og ser på klokka. Jo, det skal gå fint. Møtet vil være ferdig på maksimalt halvannen time. Dermed er det ingen ting å frykte.

 

Det tror vedkommende. Men når bilisten kommer tilbake, venter en parkeringsbot i Stjørdal som nettopp er – og vil være – kjent for gratis parkering. Men tida ble da ikke overskredet? Bilisten brukte parkeringsplassen mindre enn de tilviste to timer. Men det var heller ikke forseelsen. For hva var den?

 

Jo, bilisten hadde ikke parkeringsskive! Den manglet – og da blir det bot. Men hvordan skal den fremmede bilisten vite at tegnet til venstre for to timer betyr at han skal gå på rådhuset og spørre etter skrive? Det er ingen utfyllende informasjon ved P-skiltene. God råd er dyre. Avtalen må holdes. Og bota kommer.

 

Vi har ingen problemer med å forstå behovet for begrenset parkering i Stjørdal sentrum med den sterke trafikken. Men fortsatt gjelder gratis parkering i Stjørdal. Da blir det feil å bøtelegge gjester som står i mindre enn to timer – fordi de mangler parkeringsskive.

 

Her må Stjørdal innføre bedre løsninger som gjør det mulig for gjester å vite hva det dreier seg om.

 

De kan ikke bare få en bot.

 

Bjørn Helge Larsen, Redaktør Stjørdals-Nytt

Les forrige sak:
Fram slo RBK

IL FRAM jr - ROSENBORG BK jr           1 - 0    (0 […]

Close